avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate allinaa

Activitate allinaa

Bună seara! În cazul în care mama beneficiază de stimulent de inserție ulterior revenirii la serviciu după efectuarea concediului de creștere copil pentru primul copil, după care intră în pre și post natal pentru al doilea copil , stimulentul de inserție i se acordă în continuare pe perioada de pre și post natal?
Buna seara!
In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere a copilului pana la un an sau pana la 2 ani ai copilului (in functie de optiunea deja exprimata), fara sa se mai scada acea luna obligatorie pentru tata? Ar putea mama sa solicite stimulent de insertie pentru acea luna ramasa pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil? Revin si arat ca tatal nu are venituri, deci nu indeplineste conditiile legale de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!
Bună seara! În cazul în care o femeie se află în concediu de creștere a copilului în vârstă de până la 2 ani, iar anterior reluării activității (data reluării activității este 25.01.2016), primește pentru același copil un certificat de încadrare în grad de handicap ușor, emis pe data de 12.01.2016, femeia în cauză va beneficia de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 3 ani, la solicitarea acesteia.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. Indemnizația de care va beneficia până la vârsta de 2 ani și 11 luni ai copilului este aceeași sau primește 85% din media veniturilor realizare în ultimele 12 luni?
Considerăm că i se prelungește actualul concediu de creștere a copilului sau considerăm că se solicită din nou, un nou concediu de creștere a copilului?
2. Persoana în cauză va trebui să aducă din nou întreaga documentație de solicitare a concediului pentru creștere copil sau va primi indemnizația în baza documentației pe care a adus-o inițial, după terminărea concediului de maternitare (cele 126 de zile)?
3. Având în vedere prevederile art. 9, alin 1 din HG 52/2011, persoana în cauză va primi indemnizația pentru creșterea copilului, începând cu 25.01.2015 (dată la care ar fi trebuit să-și reia activitatea), sau începând cu data de 12.01.2016 (data încadrării copilului în grad cu handicap), sau începând cu data depunerii documentației pentru continuarea concediului de creștere a copilului (14 sau 15 ianuarie 2016)?
Aștept un răspuns argumentat, cu mențiunea cadrului legislativ.
Vă mulțumesc anticipat!