avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1518 soluții astăzi
Forum Activitate Cristache7

Activitate Cristache7

Bună ziua,
Se poate stabili domiciliul minorului, fără să apelez la un avocat?
O pot face eu și fosta parteneră, la judecătorie?
Mulțumesc.
Bună ziua,
Am un srl fără activitate, neplătitor de tva și mă gândeam să încep o colaborare ca și curier independent cu alte societăți, dețin și mașina.
Din experiența dvs, se merită tot acest efort sau nu?
Am văzut că este un alt cod caen.
Mulțumesc.

Răspuns la discuția Somaj
Bună ziua, scuze am uitat să menționez, doar de 3 ani lucrez în străinătate, în rest am muncit în țară cu contract și taxe platite. Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Nu pot beneficia de somaj in tara.

Discuție Somaj
Bună ziua,

Pentru cei care au muncit în străinătate și nu au cotizat la statul român taxele aferente, pot beneficia de șomaj acum pe teritoriul României??
Mulțumesc.
Mulțumesc frumos de răspuns.
E clară treaba.
Î

Cornel Vasile a scris:

Sediul Elvetia ...

Există mai multe posibilități în cadrul legal din Elveția de a confrunta astfel de situații. ...

1. Angajatorul are obligația conform Art. 323 OR, să plătească salariul angajatului pentru munca prestată până la sfărșitul fiecărei luni; orice altă formă sau dat de plată trebuie amintită în contractul de muncă. Primul pas este de a întreba direct angajatorul care este motivul neplății.
2. În caz că plata salariului este neefectuată, cu sau fără motiv, până la sfârșitul lunii, angajatul trebuie să dea angajatorului, în scris, un termen limită pentru efectuarea plății. Tot în această somație angajatul trebuie să menționeze că în cazul în care nu obține plata salariului până la termenul acordat, va fi nevoit să apeleze la sprijin juridic. Scrisoarea trebuie trimisă recomandat, pentru a putea demonstra trimiterea poștală. Deci tradus pentru noi, acest pas înseamnă avertizarea agajatorului că vor urma pași juridici în dezavantajul acestuia!
3. În caz că și după aceast termen prevăzut angajatorul tot nu plătește, se poate aplica o plângere de neplată a salariului împotriva angajatorului în fața Curții de Justiție în localitatea de reședință / domiciliu a angajatorului. Procesul de arbitraj în litigiile de muncă este fixat până la suma barem de 30'000. franci, fară costuri efective de proces. Instanțele pun în cele mai multe cazuri și cantoane formulare la dispozitie ce pot fi completate cu ușurință și de persoane civice fară pregătire juridică. Un alt pas poate fi făcut către Betreibungsamt al localității în care este domiciliată firma. (n.r -Betreibungsamt este biroul care constată și documentează datoriile persoanelor private sau juridice și ca măsură finală, prin decizie juridică, poate aplica executarea silită.)
4. În cazul că angajatul nu iși primește salariul acesta are și posibilitatea de a anunța clar, de preferintă în scris, angajatorului intenția de a nu mai lucra. O astfel de măsură duce însă de obicei la un preaviz reciproc și implică și căutarea unui nou loc de muncă.
[ link extern ] /

Bună ziua, vă detaliez exact ce scrie în contract: RSR NEMO LTD. LIMASSOL
Registered in Zug inter ser Nr. CHE_285.092.968 SIRET: 81864504600017
Sediul în CH-6340 Baar(Schweiz).
Altceva nu știu ce să vă mai zic, de unde sunt ei exact.

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa ne spuneti exact ca sa stim unde sa va indrumam.

Nu știu de unde este angajatorul, cică are sediul in Cipru, vasul in Franța și contractul sub legile din Elveția.

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul dvs este din Elvetia ?

Eu trebuie să ajung în Franța, contractul este sub legile din Elveția.

Cornel Vasile a scris:

Societatea pentru care ati muncit de unde este , Belgia sau Franta mai exact?

Bună ziua, am semnat un contract de muncă, pentru postul de marinar, cu compania RSR NRMO LTD, Limassol începând cu data de 25.03.2020, acest contract fiind sub jurisdicția legilor din Elveția.
Între timp eu am muncit pt o societate din Belgia sau Franța, nu știu exact, dar fără contract de muncă....din păcate.
Din cauza acestei probleme cu virusul, m-au anunțat că îmi anulează contractul sau îl suspendă, în funcție de cum vor ei.
Eu între timp, le-am trimis mail, să mă asigur că locul meu de muncă este 100% sigur, deoarece trebuie să anunț la celălalt loc de muncă că renunț. Ei au spus că totul este sigur și pot veni la bordul navei, că am treabă
acolo.
După ce m-au anunțat să nu mai vin, eu le-am cerut compensație 50% din salariu. Aceștia nici nu vor să audă...
Ce pot face acum, în această situație?
Ei m-au chemat, nu eu i-am căutat, m-au asigurat că locul de munca este 100% sigur și m-au influențat să renunț la fostul loc de muncă.
Pot scoate bani de la.ei măcar 50% din salariu, conform contractului??
Mulțumesc frumos.
Bună ziua, sunt tată a unei fetițe de 6 ani, provenită dintr-o relație în care nu am fost căsătorit, nu am acte de nici un fel.
Eu ca tată am recunoscut copilul.
De 1 lună de zile, suntem separați și mama copilului tot mă întreabă de pensie alimentară, să-i spun câți bani vreau să-i dau.
M-am interesat și am văzut că este un procent de 25. %, eu muncind în altă țară cu salariu de 1500 euro.
Întrebarea mea:
Ea NU a fost angajată în 7 ani de relație nici măcar 1 zi....în acest caz, în care ea nu poate întreține copilul, eu mai sunt obligat să-i plătesc 25%??? Deoarece consider că ea de acești bani va plăti chiria (1100 lei) și întreținerea......iar la copil nu va ajunge nimic....
Plus că eu am cumpărat majoritatea produselor din casă și acum le vrea ea....
Ce mă sfătuiți? Mulțumesc frumos.