avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate gabriellab

Activitate gabriellab

Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un teren intravilan cu suprafata de 1000 mp. Totul incheiat la notar, asa cum trebuie. 8 euro mp=8000 euro. Am vrut sa fac gard si din cauza vecinilor am fost nevoita sa chem un topometrist. Au aparut problemele. Schita de amplasament a domnului a fost facuta eronat si nu corespunde cu realitatea din teren. Nu stiu daca a fost rea credinta ori doar o eroare de masurare conform vechilor tehnici folosite de catre cei de cadastru ori primarie. Eu am de drept doar 800 mp. BUN. Eu acum imi vreau diferenta aia de bani. Nici mai mult, nici mai putin de 1600 euro.Daca el nu este de acord sa ii returneze, ce fac? Nu vreau sa imi dea toti bani inapoi ori sa renunt la teren. ma conformez cu cei 800 de mp.
Pot pierde in instanta chit ca exista conversatiile (mesaje pe facebook si pe telefon) cat si un martor (atunci cand ne-am vazut si i-am cerut banii-persoana in cauza recunoscand fapta)?
Buna seara. Am imprumutat unei persoane suma de 700 de lire/1000 euro, fara sa consider necesara semnarea unei chitante/document. Nu a fost respectat termenul de plata, ci depasit cu 7 luni. Persoana in cauza a recunoscut in mesajele de pe telefon cat si pe facebook suma datorata si depasirea termenului. Sotul acesteia a recunoscut in prezenta unei alte persoane fapta dar de fiecare data spun ca nu au de unde achita suma ( desi au- este vorba doar de rea vointa). Este pornirea unei actiuni in instanta singura solutie ori urmatorul pas? Se poate incadra asta la procedura cu privire la cerere de valoare redusa?