avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea unei datorii recunoscute
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea unei datorii recunoscute

Buna seara. Am imprumutat unei persoane suma de 700 de lire/1000 euro, fara sa consider necesara semnarea unei chitante/document. Nu a fost respectat termenul de plata, ci depasit cu 7 luni. Persoana in cauza a recunoscut in mesajele de pe telefon cat si pe facebook suma datorata si depasirea termenului. Sotul acesteia a recunoscut in prezenta unei alte persoane fapta dar de fiecare data spun ca nu au de unde achita suma ( desi au- este vorba doar de rea vointa). Este pornirea unei actiuni in instanta singura solutie ori urmatorul pas? Se poate incadra asta la procedura cu privire la cerere de valoare redusa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:53, 19 Ianuarie 2016
Dacă nu recunoaște în instanta e posibil sa pierdeți procesul.
Pot pierde in instanta chit ca exista conversatiile (mesaje pe facebook si pe telefon) cat si un martor (atunci cand ne-am vazut si i-am cerut banii-persoana in cauza recunoscand fapta)?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
gabriellab, utilizator
Nu se audiază martori decât în mod excepțional în astfel de cazuri.
Ar trebui sa existe un început de dovada scrisa.
si exista.. pe tel si pe facebook.
Nu cred ca instanta o sa considere suficient...

Alte discuții în legătură

Factura neplatita, abuz de incredere cyraah cyraah suntetzi amabili sa ma sfatuizi si p mine intr-o chestiune....? am facut gresala sa imprumut unui "amic" unul din abonamentele mele connex, iar acel "amic" ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ajutati-ma, va rog, cum pot corect proceda in situatia ... Irina_Petru Irina_Petru Buna seara. Ajutati-ma, va rog, cum pot corect proceda in situatia data: am oferit bani cu imprumut unei persoane (mergind la incredere, fara a semna ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie dupa partaj mircea256 mircea256 Buna ziua In decembrie 2012 mi-am prins sotia ca ma inseala, in ianuarie 2013 am parasit domiciliul si m-am mutat inapoi la parinti. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)