avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate ism

Activitate ism

Bună ziua,

Zilele de concediu aferente perioadei suspendării contractului individual de munca (am fost în concediu îngrijire copil din Dec 2017 până în Mai 2021, luna curentă - am născut 2 copii și am intrat dintr-un Cic în următorul) se alocă la reluarea activității?
Sunt sceptică că ar exista posibilitatea asta, însă cunosc caz real unde a fost posibil (domeniul medical).

Mulțumesc anticipat pentru răspunsul oferit!
Cererea de prelungire intre 12.09.2019 si 12.10.2019 pe care o inaintez angajatorului si decizia (sper ca favorabila) va trebui sa le depun si la unul dintre sediile APISMB pana nasc, nu? Mulțumesc
Buna seara. Incerc sa gasesc procedura corecta pentru situatia in care ma aflu.
Am un copil nascut pe 12. 10.2017. Conform deciziei de suspendare contract de munca ar trebui sa revin la job la data de 12.09.2019. In prezent sunt insarcinata, urmând sa nasc pe 20.09.2019. As vrea sa știu daca decizia e corect formulata, cu data de final 12.09, sau trebuia 12.10.
Am fost la sediile APISMB din Ion Campineanu si Magheru pentru a cere informații (in lunile Iunie, respectiv Iulie), insa singura indrumare din partea angajatilor cu care am discutat a fost sa las cate o declarație conform careia sotul renunță la luna tatălui din CIC 1, urmând sa isi ia ambele luni ale tatalui la finalul CIC2.
Spuneti-mi, va rog, ce procedura trebuie sa urmez pentru a avea continuitate la CIC, fara a reactiva contractul de munca? Sau nu exista aceasta posibilitate?
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua. Sunt angajata cu contract pe perioada determinata, pana in data de 01 Mai 2016. Acesta este cel de-al treilea contract pe perioada determinata, consecutiv, la aceasta societate. Din cate stiu, al patrulea contract, daca exista, trebuie sa fie pe perioada nedeterminata.
Sunt insarcinata in 2 luni si nu am anuntat inca oficial la serviciu. As vrea sa stiu daca faptul ca sunt insarcinata ar forta oarecum firma sa imi prelungeasca contractul. Medicul mi-a specificat ca este posibil ca sarcina sa fie cu risc (am pierdut 2 sarcini in trecut) si ca ar fi bine ca de la 4-5 luni sa intru in concediu de risc maternal. Va rog sa imi spuneti ce s-ar intampla cu contractul de munca in cazul in care in luna Aprilie as intra in concediu de risc maternal. Exista posibilitatea sa se suspende?... sa nasc si sa raman in concediu de crestere copil pana la varsta de 1 an spre exemplu si sa ma reintorc la serviciu pentru luna ramasa? Ar trebui sa mi se prelungeasca contractul la intoarcere? stiu ca 6 luni o societate nu are voie legal sa dea afara o mamica reintoarsa in campul muncii.
Ce alta varianta exista pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil in cazul in care contractul de munca se incheie la data de 01 Mai?
Multumesc mult pentru raspuns!