avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate andreea_anghelescu

Activitate andreea_anghelescu

Buna ziua,

Parintii mei sunt casatoriti de 26 de ani. Mama in prezent nu are un loc de munca si nici somaj nu mai ia. Tatal meu lucreaza de 40 de ani in aceeasi intreprindere si are varsta de 63 de ani. Ar mai avea 2 ani pana la pensionarea propriu-zisa. In firma in care lucreaza au inceput sa se faca disponibilizari si el risca acum sa ramana fara loc de munca. Acest lucru il determina sa se gandeasca serios la pensionarea anticipata. Ideea este ca el detine doua proprietati pentru care primeste chirie. El este proprietar si deci titularul contractelor de inchiriere inregistrate la ANAF. Acest lucru il impiedica sa se poata pensiona anticipat si din cate am inteles, in caz ca ar ramane fara serviciu, nu ar putea primi nici somaj. Ne intereseaza sa stim daca exista vreo modalitate (prin notariat sau in alt fel) prin care el sa nu mai fie inregistrat ca titular al celor doua venituri provenite din chirii ci sa fie mama, asa incat sa poata sa isi depuna dosarul de pensionare anticipata. In localitatea in care traiesc ei, Curtea de Arges, au intrebat la Fisc acest lucru, iar raspunsul a fost vehement, nu, lucru care ni s-a parut putin absurd si de aceea va intreb pe dumneavoastra ce ar putea sa faca in acest sens.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Numai bine.
Buna ziua,

Am achizitionat de curand o masina adusa din Germania si doresc sa o inmatriculez in Romania.

Am nevoie cat mai repede de ea si ideea e in felul urmator, primul loc disponibil pentru RAR este abia peste o luna si jumatate si as dori sa obtin macar numerele provizorii, pentru a putea circula. Pe unele site-uri am gasit cum ca nu le pot obtine fara RAR, iar pe altele scrie ca nu am nevoie de RAR pentru a obtine numerele rosii.

Ma puteti ajuta, va rog cu aceasta informatie? Am nevoie de RAR pentru a obtine numerele provizorii?

Multumesc
Răspuns la discuția Contract la distanta
Va multumesc frumos pt. raspuns. Ce s-ar fi intamplat daca situatia data s-ar fi intamplat in Romania?
Buna ziua,

Am un prieten care are o firma de curierat in Anglia. El angajeaza in principiu romani cu acte acolo. A cunoscut un englez care de asemenea avea o firma si au facut un soi de parteneriat: in momentul in care prietenul meu avea prea multe cereri de angajare ii transfera la englez cu conditia ca acesta sa ii dea un comision de 5 lire/zi/om atata timp cat omul respectiv lucra in firma englezului.

In primele cateva luni au fost de acord, englezul a platit conform planului lor agreat. De cateva luni nu mai vrea sa mai plateasca, desi are in firma oameni trimisi de prietenul meu.

Intrebarea este: exista vreo posibilitate ca, in cazul in care, prietenul meu il ataca in instanta pe englez, sa aiba castig de cauza, avand in vedere ca nu au semnat un contract pe hartie? Singurele dovezi pe care le are sunt conversatiile online in care englezul spune ca este de acord cu intelegerea, plus toate statele de plata si actele doveditoare ale platii taxelor pentru banii primiti.

Multumesc anticipat pt raspunsuri
Multumesc frumos pentru raspuns. Din ce stiu, partile se inteleg si vor sa faca prin notariat. In cazul acesta fiecare notariat percepe costuri proprii? sau sunt standard?
Buna ziua,


Tatal meu este, alaturi de alte doua persoane, mostenitorul unui teren de 3 ha si jumatate. Terenul se afla in comuna Mihai Bravu, judetul Giurgiu. Pentru a putea vinde terenul respectiv stim ca trebuie facuta taxa de succesiune. Ideea este ca taxa va fi facuta la Ploiesti. In aceste conditii as dori, daca se poate sa stiu cam care sunt costurile si ce alte documente mai sunt necesare?
Multumesc