avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune pentru un teren de 3 ha
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune pentru un teren de 3 ha

Buna ziua,


Tatal meu este, alaturi de alte doua persoane, mostenitorul unui teren de 3 ha si jumatate. Terenul se afla in comuna Mihai Bravu, judetul Giurgiu. Pentru a putea vinde terenul respectiv stim ca trebuie facuta taxa de succesiune. Ideea este ca taxa va fi facuta la Ploiesti. In aceste conditii as dori, daca se poate sa stiu cam care sunt costurile si ce alte documente mai sunt necesare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 15:12, 27 Ianuarie 2016
Daca partile se inteleg succesiunea se dezbate la notariat caz in care trebuie sa luati legatura cu mai multi notari pentru a determina costurile acestora.
In cazul in care partile nu se inteleg succesiunea se va dezbate in cadrul unui proces in instanta caz in care taxa de timbru aferenta stabilirii calitatii de mostenitor, dezbaterii succesorale si partajului este de 5% din valoarea terenului. In situatia in care apelati la instanta ar fi indicat sa obtineti o decizie de impunere din care sa rezulte valoarea terenului ca sa se aplice 5% la valoarea din certificat.

Oricum cea mai rapida si mai putin costisitoare solutie este la notariat.
Multumesc frumos pentru raspuns. Din ce stiu, partile se inteleg si vor sa faca prin notariat. In cazul acesta fiecare notariat percepe costuri proprii? sau sunt standard?
Onorariul fiecarui notar este diferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in dezbaterea unei mosteniri i_a_maria25 i_a_maria25 am ramas vaduva acum un an si jumatate si am trei copii,si as vrea sa dezbat mostenirea(un ap. cu trei camere)cum si ce trebuie sa fac,si ce parte mi se cuvine ... (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)
Succesiune simoncsaba simoncsaba am de trecut pe mine 1 ha de teren arabil care sunt costurile si demersurile pe care trebe efectuate titularul a decedat acum o luna (vezi toată discuția)