avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate radu20

Activitate radu20

Răspuns la discuția Hotarare Curtea de Apel Ajutor
Multumesc .mai astept si alte sfaturi.carnetul imi este suspendat de 2 ani de zile.atat a durat procesul nu cred ca se mai pune peoblema de suspendatre 90 zile atata timp cat nu face referire la asta.
Buna ziua va atasez mai jos hotararea Curtii de Apel si intrebarea mea este.Cum pot proceda acum pentru a obtine cat mai repede permisul fara a astepta hotararea difinitiva care bineinteles am inteles ca dureaza 2 luni pana vin...aceasta hotarare a fost data pe data de 16.ianuarie saptamana trecuta.ce trebuie sa fac , (cerere) etc pentru a avea hotararea legalizata sa pot merge cu ea la politie.

Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de inculpatul , împotriva sentinţei penale nr.138 din data de 10.11.2016, pronunţată de Judecătoria Brezoi, în dosarul nr. 2016. Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând dispune următoarele: Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului la pedeapsa aplicată de prima instanţă. În baza art. 336 alin. 1 din Cp cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Cpp, stabileşte pentru inculpat o pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art. 83 din Cp amână aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la serviciul de probaţiune Sibiu, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică serviciului de probaţiune. În baza art. 83 alin. 4 Cp. atrage atenţia inculpatului asupra revocării amânării aplicării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare sau a nerespectării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 16 ianuarie 2017, la Curtea de Apel Piteşti - secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie
Nu e mai bine sa fac recurs? Avand in vedere faptul ca nu am antecedente ? Sperand la o amanare a aplicarii pedepsei . Alcoolemia in sange a fost de 0,95, -0,85 , colaborand si fara absolut nici macar o alta problema.iar fapta a fost facuta acum 1 an si 7-8 luni aproximativ...nu stiu cred ca am primit cam mult pentru o prima abatere mai ales cand vad ca altii primesc amanare pe banda rulanta...mi se pare mult prea rau sa platesc 6000 lei + 900 cheltuieli judecata si permisul anulat pentru 6 luni.dumneavoastra ce spuneti? Sa merg mai departe la Pitesti?
Platesc amenda.alta e problema cum e cu carnetul.nu vad nicaieri sa zica ca e anulat.
Va rog daca se poate un mic ajutor si ce ma sfatuiti sa fac.

Ora estimata: 09:00
Complet: Complet amânare pronunţare CII
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X: -6000 lei amendă penală (reprezentând 200 zile de amendă x 30 lei –sumă corespunzătoare unei zile de amendă - conform art. 61 alin. 4 lit. c Cod penal şi art. 61 alin. 2 Cod penal ) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin.4, art.375, art. 396 alin.10 Cod procedură penală ( săvârşită la data de 15.03.2015) . Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 63 Cod penal, potrivit cărora dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În baza art. 274 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10.11.2016.
Document: Hotarâre 138/2016 10.11.2016
Va rog mult as vrea sa stiu daca acest baietas poate castiga in instanta impotriva mea cu aceste lucruri.el e 100% sigur ca o sa castige impotriva mea si ca trebuie sa ii dau banii inapoi.
Chiar acum 10 minute am fost sunat de catre cel caruia i-am vandut telefonul sa ma intrebe daca m-am razgandit.si i-am spus ca nu.iar el a zis ok atunci o sa te dau in judecata.i-am spus ca am intrebat mai multi avocati care mi-au spus ca nu am de ce sa ii platesc eu aceasta despagubire iar el a spus ca la randul lui a intrebat 5 avocati care au spus ca o sa castige impotriva mea.
Sunt 100% suta sigur ca nu exista nici o colaborare intre cei doi deoarece unul este din oras cu mine iar celalalt din alt oras.Nu mi-a propus nimeni sa ii vand lui telefonul.Am fost sunat de pe olx de catre cumparator.iar acesta a sesizat problema doar alaltaieri adica aproximativ dupa 6 luni.Eu nu o sa dau niciun ban celui care ma suna.maine vreau sa merg la politie sa incerc sa verific asta si eventual sa depun o plangere impotriva celui de la care am cumparat sa fiu acoperit.Intrebarea mea era doar asta in caz ca o sa imi faca plangere penala si ma da in judecata eu ce patesc deoarece ma tot bate la cap si zice ca eu chiar daca sunt cumparator de buna credinta tot trebuie sa ii restitui lui banii.Din cate am inteles de la Domnii Avocati mai sus nu trebuie sa platesc eu aceasta dauna si nu patesc nimic.Doar asta vreau sa imi fie confirmata.Multumesc mult
Inca odata tin sa va multumesc pentru tot.din nou i-am explicat celui care a cumparat telefonul de la mine ca nu am ce bani sa ii dau inapoi iar el o tine cu judecata ca imi face plangere si ma da in judecata.i-am spus ca daca asta e dorinta lui atunci asa sa fie.
Multumesc Foarte mult pentru raspuns.Am luat legatura cu persoana caruia i-am vandut telefonul iar el o tine in continuare ca eu nu am dreptate si ca o sa ma dea in judecata.i-am explicat ca eu nu am stiut ca telefonul este furat pot dovedi acest lucru deoarece mai eram cu o persoana in momentul cumpararii telefonului pe care am dat suma de aprox 2300-2200 lei de unde rezulta ca si pretul nu batea la ochi ca eu sa imi fi dat seama de acest lucru.Vreau sa va spun si ca nu am fost sunat de nimeni de la politie ci doar de acest tip caruia i-am vandut telefonul si care tot incearca sa se inteleaga cu mine.In convorbirea de ieri mi-a specificat faptul ca este la politie unde a predat telefonul si ca daca nu ne intelegem pe cale amiabila stie unde stau si o sa ma si dea in judecata.am luat legatura cu un politist iar acesta mi-a sugerat sa merg sa fac o plangere impotriva celui de la care am cumparat eu telefonul si sa motivez si aceste lucruri spus de cumparatorul meu.Ce spuneti sa fac?El imi tot spune ca nu am dreptate ca ma da in judecata si ca sa mai intreb alti avocati ca o sa pierd.Multumesc mult