avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate MafRAdu

Activitate MafRAdu

Buna seara,
Am un bar in care acum se fumeaza, stiu de legea-anti-fumat, dar stiu ca intra in vigoare pe 16.03.2016, si de pe 16 trebuie sa ma conformez.
Au venit de la politia primarie si mi-au dat 2000ron amenda ca acum se fumeaza in bar.
Are voie sa ma amendeze acum?
Astept raspuns!
Multumesc!
Răspuns la discuția cnp factura
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns, dar ma interesa deasemeni, daca noi facturam un client persoana particulara, trebuie sa ii cer cnp-ul si sa il trec pe factura?
Multumesc!
Discuție cnp factura
Buna seara,
Detinem un site de pe care facturam si persoane juridice si fizice, si contabila ne-a spus ca dupa noul cod fiscal este obligatoriu sa trecem cnp-ul persoanelor fizice pe factura.
Am citi si pe internet dar informatiile se bat cap in cap.
Ma puteti ajuta?
Multumesc!
Buna seara,
Detin 2 magazine stradale si unul on-line (tutungerii).
Am o intrebare mare legata de noua lege anti-fumat.
In lege scrie ca se interzice " vânzarea la bucată a ţigaretelor, ţigărilor de foi şi cigarillos".
Ce se intelege prin "tigari de foi" sau "cigarillos" ???
Intreb lucrul acesta deoarece vindem tigarete, tigari de foi si trabucuri. Tigaretele si tigarile de foi se vand la pachet in toata lumea, nu ar fi ceva neobisnuit, dar trabucuruile se vand in toata lumea la bucata, nu la pachet sau cutie( ar fi culmea sa ii cer unui client pe o cutie de 20 de trabucuri intre 700 si 2000 ron). Sunt trabucuri care au metoda de ambalare 10 sau 20 de bucati pe cutie si nu sunt ambalate la pachet de 2 sau 5 bucati.
Sunt importatori de trabucuri care ne zic sa vindem trabucurile care le avem pe stoc cu discount ca sa putem scapa de ele in termenul legal de 45 de zile, dar eu unul nu vad in lege cuvantul "trabuc" sau "cigar". Suntem sute de firme in tara care avem stoc mare pe trabucuri ( de exemplu dintr-o cutie cu 20 de trabucuri am vandut unul si am ramas cu 19 in cutie, trabucuri care ar trebui sa le vand in 45 de zile. Acum sa zicem ca in cele 45 de zile vand 9 si raman cu 10 bucati, aceste 10 bucati ce trebuie sa fac cu ele?)
Va multumesc!