avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Activitate rocriss

Activitate rocriss

Depinde cum v-ati inteles, daca firma respectiva trebuie doar sa transmita in Revisal, sau si intocmeste documente de angajare, lichidare, acte aditionale, etc.
Oricum, daca actele de personal sunt la asociatia de proprietari, firma nu are de unde sa stie cand expira un contract de munca si trebuie sa o anuntati cu catva timp inainte, daca are obligatia de a redacta documentele.
Tatal poate beneficia de deducere suplimentara si trebuie sa duca la angajator urmatoarele:
- cerere in care solicita sa fie luat in evidenta, ca persoana in intretinere, minorul (nume, CNP)
- certificat nastere copil
- declaratia sotiei pe proprie raspundere ca nu beneficiaza de deducere suplimentara ptr copil (nume, CNP)
Indemnizatiile pentru concedii medicale se recupereaza la urmatoarea data de raportare numai in limita sumei de plata catre FNUASS (cei 0.85%).
Pentru diferenta care nu se poate recupera astfel, se depune la Casa de sanatate un dosar de rambursare. Rambursarea dureaza intr-adevar si trebuie mers la ei cam odata pe luna. Daca nu se rezolva, puteti trimite o adresa catre Casa nationala de sanatate (cu copie de pe cererea de rambursare depusa la Casa de sanatate), care va trimite un raspuns in termen de 30 de zile (intre timp ancheteaza de ce nu vi s-au virat banii).
Sumele nerambursate in termen de 3 ani se prescriu.
Răspuns la discuția Adeverinte/fise fiscale 2013
Tichetele de masa nu se includ in venitul impozabil.
Buna ziua si La multi ani!

Nu sunt sigura intr-o anumita privinta si am nevoie de parerile dvoastra in legatura cu angajarea unei persoane fara studii superioare (mai exact cu studii superioare dar fara sustinerea examenului de licenta).
Firma care face angajarea este o firma privata si doreste sa o angajeze in postul de manager marketing sau director de vanzari.
Va rog sa imi spuneti daca exista undeva in legislatie o interzicere a acestui lucru.
Multumesc
Răspuns la discuția Concediu medical
Cele 128 de zile de concediu de maternitate se pot lua cu cel mult 84 de zile inainte de a naste (adica este obligatoriu sa va ramana cel putin 42 de zile concediu de lauzie/concediu de maternitate dupa nastere). Medicul care urmareste sarcina, impreuna cu dvoastra, hotaraste data la care se poate intra in concediul de maternitate.
Dupa ce se termina concediul de maternitate puteti intra in concediul de crestere copil.
Răspuns la discuția Calcul salariu net
Da, asa e, am gresit
Răspuns la discuția Contributie CASS angajat nou
Daca salariatul din Bucuresti nu depune o cerere la angajator ca doreste sa i se vireze contributia la sanatate la CASMB, se declara si pentru el tot la casa de sanatate Ilfov.
Răspuns la discuția Calcul salariu net
Retinerile din salariu (popriri catre terti) nu pot depasi 30% din venitul net.
Deci, ori nu aveti salariul atat de mic, ori nu este retinerea pentru terti atat de mare.
Răspuns la discuția medic familie
Medicul la care v-ati transferat avea obligatia sa il informeze pe fostul medic de familie. Fostul medic are obligatia sa trimita fisa medicala, nu trebuie sa umblati dvoastra.