avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... medic familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

medic familie

Buna ziua

In septembrie am fost la un alt cmi familie sa ma inscriu ,deoarece nu eram multumita de cel la care eram .Am completat un formular,nu mai tin bine minte ce anume,si mi-au spus ca se va face inscrierea cand voi duce fisa de la vechiul medic.Ulterior eu nu am mai luat fisa respectiva si cand am sunat la cabinetul respectiv mi s-a spus ca nu sunt validata.Eu am inteles ca nu mi-au facut inscrierea si m-am dus in continuare la vechiul medic,de unde am luat trimiteri catre orl si concediu medical.Abia astazi am aflat ca eu sunt inscrisa la medicul la care am fost in septembrie.Medicul vechi m-a obligat sa dau o declaratie prin care sa specific ca nu am semnat nici un document de transfer in perioada octombrie-decembrie.Intrebarea mea este,in cazul de fata ,platesc eu vreo amenda?
Cel mai recent răspuns: mihaela1981 , utilizator 17:42, 11 Decembrie 2013
Medicul la care v-ati transferat avea obligatia sa il informeze pe fostul medic de familie. Fostul medic are obligatia sa trimita fisa medicala, nu trebuie sa umblati dvoastra.
Problema este ca eu am fost in continuare la fostul medic,si acesta mi-a spus ca o sa platesc amenda.Pana astazi,eu nu am aparut in sitem ca si inscrisa in alta parte,iar mie nu mi s-a confirmat inscrierea de catre medicul nou.In afara de 2 zile in septembrie ,cand nu eram inca inscrisa,eu nu am mai fost la acela.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
mihaela1981, utilizator
Dumneavoastra nu aveti nici o vina, regulile sunt cele de mai jos, iar medicii de familie ar trebui sa le stie si sa le aplice. Nu aveti de ce sa platiti vreo amenda. Sigur unul dintre cei doi medici va fi depunctat pentru ca dvs. apareati pe listele lor de pacienti, adica va fi salarizat mai putin sau penalizat la salariu, nu stiu exact. Daca ati semnat declaratia ca nu ati cerut transferul, atunci l-ati salvat pe medicul vechi, care ramane actual.


HG nr. 1389/2010 – Contractul-cadru de acordare a asistentei medicale …
Normele de aplicare: Norma din 20.12.2011 publicata in MO 922bis din 27.12.2011

ART. 12
Persoanele înscrise care doresc sã îşi schimbe medicul de familie vor adresa o cerere de transfer, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc sã se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacã. Medicul de familie primitor are obligaţia sã anunţe în scris (prin poştã ) , în maximum 15 zile lucrãtoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacã persoana are obligaţia sã transmitã fişa medicalã în copie certificatã prin semnãturã şi parafã cã este conform cu originalul, prin poştã, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrãtoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacã persoana pãstreazã originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
ana-cer, moderator
Multumesc foarte mult.
Mai am o nelamurire.Medicul vechi m-a obligat sa scriu acea declaratie ca in perioada octombrie/decembrie nu am semnat nici un document de transfer.Eu am semnat totusi ceva in septembrie la medicul nou,dar acesta mi-a cerut fisa veche ca sa imi faca inscrierea definitiv.Eu nu am dus acea fisa,deoarece cand am sunat la cabinet,mi s-a spus ca nu sunt pe lista si am crezut automat ca nu am fost inscrisa.Nu mi-a spus nimeni unde apartin pana la urma.In aceasta perioada ,eu nu m-am prezentat absolut deloc la noul medic,nu am luat retete,concediu sau altceva.Medicul vechi in schimb astazi m-a amenintat ca i se va face lui un control si ca amenda care va fi de 5000 ron mi-o va imputa mie.
Nu inteleg deloc acest sistem.Mie mi s-au taiat chitante de 2 ori si de mare lucru nu am beneficiat .Am fost in urgente de 3 ori,am pb de sanatate si aparent nu mai am nici un medic.Mai puteti sa-mi dati cateva detalii ce-as putea sa fac?Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic familie - fisa medicala poate fi ridicata personal? IuliaIspas IuliaIspas Buna ziua ! Fisa medicala a pacientului, este obligatoriu sa fie trimisa prin posta noului medic de familie sau se poate ridica personal si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)
Transfer la un alt medic de familie DumitruIon DumitruIon Vreau sa schimb medicul de familie. Am gasit un alt medic de familie care ma accepta pe listele sale. Actualul medic refuza sa elibereze actele necesare ... (vezi toată discuția)
Nu am acces la fisa medicala... iconita iconita Cum pot sa am aces la fisa medicala de la medicul de familie? Am aflat cu stupoare ca in fisa mea medicala erau trecute diagnostice despre care nu stiam nimic. ... (vezi toată discuția)