avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Activitate corinarusu24

Activitate corinarusu24

la o licitatie se depune oferta comuna a unei asocieri, iar prin acordul de asociere se precizeaza cota de participare a fiecarei societati, 95% pt. liderul de asociere si respectiv 5%. In fisa de date se cere experienta similara pe ultimii 3 ani, iar liderul de asociere nu poate prezenta aceasta experienta, intrucat este o societate nou infiintata. in aceste conditii, poate fi respinsa oferta?
opinia separata este in favoarea mea
Buna ziua, o decizie din recurs, cu opinie separata, mai poate fi atacata? Precizez ca opinia separata este a presedintelui completului de judecata.
Răspuns la discuția sanctiuni disciplinare
da, ai dreptate, s-a produs o confuzie. Mentionez ca in momentul de fata, cercetarea disciplinara este la faza intocmirii raportului de cercetare (dupa convocare si note de relatii). In acelasi timp, am solicitat, organelor de cercetare penala, sa-micomunice stadiul dosarului penal. Dupa finalizarea raportului de cercetare sa suspendam aplicarea sanctiunii disciplinare? Si in ce baza legala, totusi?
Răspuns la discuția sanctiuni disciplinare
conform Deciziei Curţii Constituţionale (CCR) din data de 5 mai 2016, dispoziţiile art.52 alin.(1) lit.a) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii sunt neconstituţionale. CCR a constatat că măsura suspendării contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, pe durata cercetării disciplinare prealabile, constituie o restrângere disproporţionată a dreptului la muncă, ocrotit de art.41 alin.(1) din Constituţie1.
Prin urmare, aceasta masura nu mai poate fi aplicata.
Răspuns la discuția sanctiuni disciplinare
cercetarea penala a inceput in februarie 2016, iar cercetarea disciplinara in februarie 2017, in urma finalizarii unui raport de investigare, care a fost finalizat in februarie 2017, si in urma acestuia s-a demarat cercetarea disciplinara.
Buna seara, va supun atentiei urmatoarea speta: un salariat a savarsit o abatere disciplinara in decembrie 2016 iar in februarie 2017 s-a demarat o cercetare penala, care nu este finalizata. Intrebarea este urmatoarea: termenul de 6 luni pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare este intrerupt de cercetarea penala? Dupa finalizarea dosarului penal se mai poate aplica sanctiunea disciplinara?
Răspuns la discuția recuperare creante
ma gandeam la prevederile art. 2537 pct, Cod civil, care prevede ca prescripţia se întrerupe.......... prin înscrierea creanţei la masa credală în cadrul procedurii insolvenţei.
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta: in baza unui contract de prestari serv. incheiat cu o firma, s-au emis catre aceasta facturi in 2010. In luna noiembrie 2010, se deschide proced. insolventei impotriva acestei firme. In urma inscrierii creantelor la masa credala, prin planul de reorganizare confirmat de instanta, unitatii noastre se distribuie 0%, fiind creditor chirografar. Procedura se incheie cu redarea debitoarei in circuitul economic. Acum mai am vreo posibilitate de a-mi recupera creantele pe care le datoreaza firma respectiva?
Instiintarea angajatorului despre abaterea disciplinara este obligatorie? In caz afirmativ, care este temeiul legal?