avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate MIHAILSANDULESCU

Activitate MIHAILSANDULESCU

Bunà ziua,
Am si eu douà intrebari, putin cam bizare dar totusi le pun.
Atât eu cat si sotia suntem Cetàteni Români cu domiciliul în Franta de peste 30 de ani.
Tatàl meu a fost veteran de ràzboi, mama mea a fost sotie de veteran de ràzboi cu pensie de urmasà de veteran de ràzboi actualmente amândoi fiind decedati.
Întrebarea mea este dacà eu, fiul lor, la vârsta de 70 ani, cetàtean român cu domiciliul în Franta si posesor al unei pensii comunitare as putea beneficia de o pensie de urmas de veteran de ràzboi dupà tatàl meu ?
În cazul in care acest lucru este posibil as dori, và rog frumos, sà-mi spuneti care este componenta dosarului ce trebuie sà-l fac, unde trebuie depus si eventual legea si articolele de lege pe care pot sà contez în momentul solicitri acestei pensii .
În ce a ce o priveste pe sotia mea, 69 ani, cetàtean român cu domiciliul în Franta si pensie comunitarà, lucrurile sunt putin si mai complicate ea fiind copil de prizonier de ràzboi (URSS) dupà tatàl ei actualmente decedat, la fel si mama ei decedatà.
La fel ca si la mine, în cazul in care sotia mea ar avea ceva drepturi dupà tatàl ei, as dori và rog frumos, sà-mi spuneti care este componenta dosarului ce trebuie sà-l facà ea, unde trebuie depus si eventual legea si articolele de lege pe care poate sà conteze în momentul solicitri acestei pensii.
Cu multumiri anticipate si scuze pentru deranj,
Mihail SANDULESCU
Bunà ziua d-le Mircea CARP
Aveti dreptate, totul este ok, împàrtind valoarea pensiei la punctajul mediu anual am aflat cà valoarea punctului de pensie aplicat, în cazul meu, este de 1442 lei.
Toate scuzele mele pentru deranj dar, grijile mele au fost cauzate de faptul cà pe ultimul certificat de viatà (22.01.2021) este gresit complectatà rublica « modificàri ale valori punctului de pensie în ultimile 12 luni » : 1000 lei.
Spre convingere, dacà doriti, pot sà và trimit prin e-mail acest document scanat.
Multumesc tare mult de ajutorul dv în làmurirea acestei încurcàturi.
Và doresc o zi bunà si mult spor în activitatea dv,
Mihail SANDULESCU
Bunà ziua d-le Mircea CARP
În necunostintà de cauzà cred cà m-am exprimat gresit, am impresia cà nu este vorba despre o RECALCULARE a pensiei mele (nu îndeplinesc niciuna din cele trei ipoteze ale dv), mai de grabà, cred cà este vorba despre o ACTUALIZARE a pensiei mele în raport cu evolutia valori punctului de pensie.
Cu respect si stimà,
Mihail SANDULESCU
Bunà ziua,
Valoarea punctului de pensie dupà care a fost recalculatà pensia mea în ultimile 24 de luni este de 1000 lei.
Între timp, voloarea punctului de pensie a evoluat conform OUG n° 82/2017 la 1100 lei si apoi conform OUG 114/2018 si Legi n° 127/2019 la 1265 lei.
Spuneti-mi và rog, este normal cà aceste majoràri ale punctului de pensie nu au fàcut si obiectul unei recalculàri automate si pentru pensiei mea de astàzi de ctre CNPP Bacàu ?
Multumesc anticipat si scuzati deranjul và rog,
Mihail SANDULESCU
Cu fosta sotie partajul a fost fàcut la momentul pronuntàri sentintei de divort. Dacà am înteles eu bine cuvîntul SPETA, pentru moment, speta = actiunea de succesiune nu a fost deschisà.
Multumesc,
Bunà ziua la toatà lumea,
Tatàl unui prieten de-al meu a decedat.
Din prima sa càsàtorie a fost nàscut prietenul meu iar ulterior pàrinti sài s-au despàrtit, divortat.
Mama lui s-a recàsàtorit dînd nastere cu noul ei sot la o sorà vitregà pentru prietenul meu iar tatàl lui a tràit în concubinaj cu o femeie oarecare.
Întrebere:
Care sînt proportiile de succesiune pentru cele trei persoene în cazul cà nu existà un testament fàcut de tatàl lui ?
Care sînt posibilitàtile de contestare a unui eventual testament totalitar fàcut de tatàl lui în favoarea mamei (fosta sotie a decedatului) sau a concubinei actuale ?
Multumesc anticipat de ajutorul dv si toate scuzele de rigoare pentru deranjul provocat,
Mihail SANDULESCU
Bunà dimineata d-nu Valeriu TUDOR,
Gata, am înteles, greu dar am înteles.
Và multumesc, m-am calmat
Mihail SANDULESCU, fost profesor Educatie Fizicà – gimnasticà si fost soldat la Cîmpina 
=D>
Multumesc tare mult pentru ràspunsul dumneavoastrà.
Deci , dupà cîte înteleg stajul din cele douà tàri se cumuleazà. În cazul meu, 14 ani, 7 luni si 22 zile din România se cumuleazà cu cei 21 ani, 6 luni, 0 zile din Franta, deci un total 36 ani, 1 lunà si 22 zile plus 3 ani de studii superioare si stagil militar 10 luni care probabil vor fi luati în calcul ceva mai tîrziu.
Întrebare : de ce mi se spune cà sînt penalizat pentru cà nu am stajul minim pentru a iesi la o pensie limità de virstà minimà, 61 ani 7 luni si pentru ce sînt încadrat la pensie anticipatà partialà ?
Cu respect,
Mihail SANDULESCU
Sînt cetàteam român cu domiciliul în stràinàtate si cu dublà cetàtenie, românà si francezà nàscut 26 februarie 1954.
Pe 1 octombrie 2015 am iesit la pensie aici în Franta. În acelas timp casa de pensii din Franta a cerut pensionarea mea si în Romania, dosar aprobat - pensie anticipatà.
La calcularea stajului de muncà (vechime) aici în Franta vechimea din Romania a fost luatà în calcul doar pentru ani de muncà nu casi cotizatie. Corect. În schimb la calcularea vechimi în Romania casa de pensii Bacàu nu a luat în calcul ani de muncà de aici. Întrebarea este: cum de este posibil cà în Franta conteazà ani de muncà în Romania si invers nu se tine cont de ani de muncà de aici din Franta. Sincer sà fiu, am impresia ca este o gresealà de interpretare a legilor.
Và multumesc si scuzati deranjul,
Mihail SANDULESCU