Bunà ziua,
Am si eu douà intrebari, putin cam bizare dar totusi le pun.
Atât eu cat si sotia suntem Cetàteni Români cu domiciliul în Franta de peste 30 de ani.
Tatàl meu a fost veteran de ràzboi, mama mea a fost sotie de veteran de ràzboi cu pensie de urmasà de veteran de ràzboi actualmente amândoi fiind decedati.
Întrebarea mea este dacà eu, fiul lor, la vârsta de 70 ani, cetàtean român cu domiciliul în Franta si posesor al unei pensii comunitare as putea beneficia de o pensie de urmas de veteran de ràzboi dupà tatàl meu ?
În cazul in care acest lucru este posibil as dori, và rog frumos, sà-mi spuneti care este componenta dosarului ce trebuie sà-l fac, unde trebuie depus si eventual legea si articolele de lege pe care pot sà contez în momentul solicitri acestei pensii .
În ce a ce o priveste pe sotia mea, 69 ani, cetàtean român cu domiciliul în Franta si pensie comunitarà, lucrurile sunt putin si mai complicate ea fiind copil de prizonier de ràzboi (URSS) dupà tatàl ei actualmente decedat, la fel si mama ei decedatà.
La fel ca si la mine, în cazul in care sotia mea ar avea ceva drepturi dupà tatàl ei, as dori và rog frumos, sà-mi spuneti care este componenta dosarului ce trebuie sà-l facà ea, unde trebuie depus si eventual legea si articolele de lege pe care poate sà conteze în momentul solicitri acestei pensii.
Cu multumiri anticipate si scuze pentru deranj,
Mihail SANDULESCU
Copilul urmas al prizonierului de razboi in URSS poate beneficia de indemnizatie de urmas veteran conf Decret Lege 118/1990
Chiar daca urmasul veteranului nu are domiciliu in Romania are dreptul la pensie de urmas veteran.
Documentatia ptr obtinerea drepturilor se depune la AJPIS in localitatea unde persoana care solicita pensia a avut ultimul domiciliu in Romania
[Maggiem a scris: