avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate andreeadeear

Activitate andreeadeear

Multumesc pentru raspuns.
As avea o intrebare: in cazul in care beneficiez de indemnizatie crestere copil dar nu am un contract de munca (a incetat inainte de a intra in crestere copil), cum pot obtine calitatea de asigurat?
- daca inchei un contract cu casa de asigurari, plata va fi procent din venitul minim sau din valoarea indemnizatiei (singurul venit pe care il realizez)
- pot beneficia de asigurare in calitate de coasigurat (sotie)? avand un venit- indemnizatia de crestere copil
- cumva din indemnizatie se opreste contributia pentru sanatate, adica sunt automat asigurata?
Multumesc
Da, sarcina se apropie de termen, pot intra in concediul prenatal cf legii. Stimulentul am vazut ca se acorda mamelor care obtin venituri (salariale). Daca optez pentru concediul fara plata de exemplu, se pare ca nu am dreptul sa primesc stimulent. De aceea am intrebat daca in cazul in care intru in prenatal am dreptul sa incasez si stimulent. Poate fi un caz special si as fi avut nevoie de o confirmare.

"In momentul in care va veti depune dosarul pentru indemnizatie va vor fi luate in calcul veniturile inregistrate, atat cele salariale, cat si indemnizatia anterioara. ". Aici as fi avut din nou nevoie de o confirmare: cf noii legi, daca sunt in perioada in care primesc stimulent iar copilul inca nu a implinit 2 ani (va fi cazul meu), am dreptul sa ma intorc in concediu ingrijire copil - cu indemnizatia fara acel plafon de 1200 lei. Intrebarea era, cand apare BB2, se calculeaza o noua indemnizatie sau raman pe valoarea primeia pana la 2 ani.
Dar din raspunsul dvs inteleg ca se depune un nou dosar si se recalculeaza. Cred ca e mai simplu asa, nu mai revin in CIC1, termenul pana la nastere e oricum foarte scurt. Voi intreba si la primarie, deocamdata dansii nu ofera un raspuns, pana la adoptarea normelor metodologice.

As avea totusi aceasta intrebare, in cazul in care nu mai sunt angajata, pot naste la o maternitate de stat? Nasterea este acoperita ca alte urgente? Din pacate nu am reusit sa obtin un raspuns la casa de asigurari de sanatate. Ar fi foarte util daca ma puteti indruma unde sa adresez o astfel de intrebare (telefonic sau in scris).

Multumesc.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarele situatii:
1. Sunt in concediu de ingrijire copil, acesta se incheie in iunie. Sunt insarcinata cu al doilea copil. Imi puteti va rog spune daca din iunie pot beneficia de stimulent de insertie si in acelasi timp si de concediu prenatal, sunt compatibile?
2. Firma la care sunt angajata face disponibilizari. Pentru a beneficia de salariile compensatorii ar fi necesar sa renunt la contractul de munca- cu acordul partilor. In aceste conditii, urmand sa nasc la o maternitate de stat, beneficiez, nemaiplatind asigurare medicala la data nasterii, de servicii medicale (nastere si supraveghere sarcina) gratuite? De asemenea, am auzit ca, fiind casatorita, am calitate de coasigurat (asigurare medicala la stat). Imi puteti confirma si mai ales ce demers este de facut pentru a "activa" aceasta calitate de coasigurat, in cazul in care renunt la contractul de munca ?
3. Conform noii legi - pentru al doilea copil se va calcula o noua indemnizatie sau ramane valoarea primei indemnizatii? Mentionez ca intre incheierea CIC 1 si nasterea celui de-al doilea copil ar urma sa realizez alte venituri. Si avantajos va fi probabil sa fie luate in considerare si aceste venituri in calculul indemnizatiei pentru al doilea copil.
Multumesc.
Răspuns la discuția Credite pentru jocuri online
Intr-adevar, si eu m-am gandit ca divortul este o solutie, din punct de vedere legal, pentru protectia mea. Probabil nu e tocmai usor de demonstrat in ce scop a facut acele datorii. Nu as vrea nici copiii sa aiba mai tarziu de suferit (in plus fata de ce se intampla acum)- in cazul in care va face datorii din ce in ce mai mari pe care sa le lase mostenire. Boala de care sufera se poate trata... sau nu (probabil voi incerca), dar oricum riscul financiar ramane. Multumesc amandurora pentru raspuns, e un punct de pornire - inainte de a consulta direct un avocat.
Răspuns la discuția Credite pentru jocuri online
Va multumesc pentru raspuns.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: sotul este pasionat de jocurile online, de curand am aflat ca joaca pe bani. In acest scop a facut mai multe credite. Eu nu am stiut si nu am girat aceste imprumuturi, dar as vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca bancile, in cazul in care el nu va mai plati aceste datorii, sa se indrepte impotriva mea. Suntem parintii a doi copii minori. Pentru copii exista un risc? Vor mosteni aceste datorii in cazul in care el nu achita? Si ar mai fi o intrebare, din punct de vedere legal, in calitate de sotie, am dreptul sa cunosc despre ce sume este vorba? Va multumesc.