avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate iulianna18

Activitate iulianna18

Răspuns la discuția Cu sau fără receptie
Lucrarea s-a finalizat înainte de termenul stabilit. De asta întreb.

cyan a scris:

Depinde ce prevede contractul cu privire la receptie si data finalizarii lucrarilor.
S=a incheiat vreun act aditional pentru prelungirea duratei lucrarilor si schimbarii datei receptiei?
Atata timp cat lucrarile sunt finalizate, care sunt motivele pentru care nu se face receptia?
in cazul identificarii unor neconformitati la lucrari si echipamente, executantul poate invoca inceperea cursurilor si poate refuza remedierea defectelor.

Speță
O școală a fost renovată (anvelopare, finisaje interioare, aparatură, mobilier, pavaj curte) prin proiect PNDL. Se pot începe cursurile fără efectuarea recepției lucrărilor? Lucrarea e gata, dar recepția încă nu s a făcut și nu cred ca va fi până pe 9 septembrie.
Atunci care este rolul declarației unice.? Eu plătesc la Anaf 1354 RON /an. Încasez niște venituri pe care le am și declarat. Ce dovadă dau celui care face plata dacă nu am voie sa dau factură?

george-neagu a scris:

Trebuia sa va fi autorizat ca pfa sau ca srl la registrul comertului ca sa aveti casa de marcat si sa dati facturi si bonuri fiscale la clienti.

Sunt o persoană fizică ce a completat declarația unică cu impozitare pe normă de venit pt închirierea a 4 camere din locuință.
Pot elibera facturi și chitanțe?
Răspuns la discuția Probleme cu Telekom
Eu am sunat la Telekom sa intreb cum se procesează rezilierea si m-au asigurat de fiecare dată ca neapărat trebuie sa fiu contactată de cineva lucru care nu s-a întâmplat. Până la urmă aici e nemulțumirea mea.
Bună ziua!
Recent am avut niște nemulțumiri la telekom. Mai exact: am dorit modificarea unui abonament. După ce am sunat la telekom mi s-a dat nr unui agent din zona mea. La acel nr nu mi a raspuns nimeni. Am revenit la telekom afirmand ca asa ceva nu se poate si ca isi bat joc de clienti si... surprinzator m-a sunat acel agent al zonei(cred ca asa se numeste) de pe un nr diferit de cel pe care il primisem eu. I am spus care imi este dorința si cu atât am rămas. Nu mi a mai raspuns la telefon. Am revenit la telekom solicitand rezilierea contactului. Deși termenul de rezolvare a unei solicitări este 30 zile, nu am primit o rezolvare. Dupa cele 30 zile devin cu apel la telekom. Operatorul mi-a sugerat sa fac o solicitare scrisa ptr ca sunt procesate mai repede. Am facut acea solicitare si am trimis-o prin mail. Mi-au trimis confirmare ca e o solicitare validă si mai scria " rugăm contactați clientul petru clarificare taxare ETF". Din această fraza (am e-mailul salvat) am dedus eu ca cineva ma va contacta ptr a-mi comunica taxele de reziliere. Pe 22.01.2018 văzând ca nu ia legătura nimeni cu mine sun din nou la telekom. Prezint problema celui cu care vorbesc si il intreb chiar de 2 ori dacă există posibilitatea de a fi deconectat fără ca cineva să ia legatura cu mine in urma solicitări mele scrise. Acel domn ma asigură ca asa ceva nu este posibil, ca voi fi neapărată contactata de cineva( am conborbirea înregistrată). Pe 14.02.2018 am fost deconectata. Am sunat de atunci de 3 ori la telekom si am din nou două informații diferite. Doi dintre operatori mi au spus ca se poate face reconectare înregistrând o solicitare in acest sens, unul a spus ca nu se mai poate face nimic nr fiind in carantină. Pe cine sa iau in seama si ce sa fac? Cert este ca in continuare sunt deconectata si nu as fi ajuns aici daca as fi fost corect informată. As fi putut face o portare însă acum nu mai pot. De asta am si întrebat telefonic daca v-a lua cineva legatura cu mine inainte de deconectare. 
Ce as putea face acum? Am avea nevoie de nr vechi ptr ca suntem instituție de invatamant. Mai mult cum ramane cu aceste informații eronate pe care eu le-am primit?  Am toate inregistrarile telefonice si sunt convinsă ca si la dumnealor există. 
Cine raspunde de faptul ca in urma acestor informatii am rămas fără telefon, fax, internet ce ne au perturbat desfasurarea activitatii?
Ce pot face legal?
Răspuns la discuția termen recurs
Va multumesc pentru raspuns.
Discuție termen recurs
Buna ziua!
am un proces de revendicare imobiliara deschis in 2008. S-au facut 3 expertize, s-a judecat ,s-a rejudecat .In fine .... poveste lunga . Problema e urmatoarea. Dupa judecare s-a eliberat hotararea si pe ea scrie cu drept de recurs in 30 zile. Am depus cererea de recurs in a 25 zi si am pierdut. Motivul : tardivitate s-a precizat ca termenul legal e de 15 zile. Ce pot face eu acum, pe hotararea mea scrie negru pe alb cu drept de recurs in 30 zile. ce e de facut