avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate Alin1891

Activitate Alin1891

Eu am făcut antecontract fără avans și am plătit toată suma la notar în ziua în care s-a făcut și contractul de vânzare-cumpărare. De asemenea am primit și toate rândurile de chei. Nu vă recomand să plătiți avans având ca bază un precontract redactat de firma de imobiliare, deoarece în cazul în care se ivește vreo problemă e foarte greu de rezolvat. Vă sfătuiesc să nu aveți încredere în persoane străine care promit. Dacă se răzgândește va trebui să vă judecați.
Am întrebat doar doi care locuiesc lângă mine, nu le convine, dar înghit situația. Eu nu sunt de acord cu așa ceva.
Am fost la poliție și am explicat situația. M-au tratat de parcă eu eram de vină că nu sunt de acord cu asociația să am cutia la altă scară. Au zis că nu am voie să-mi pun eu cutie "că așa vreau eu", unde vreau eu, dându-mi de înțeles că s-ar putea să am probleme dacă fac așa.
Mai încerc odată... Dacă nu mă înțeleg cu ei voi merge la poliție să depun plângere pentru distrugere/furt, și la primărie să fac o sesizare. Nu consider că e treaba mea să-mi pun cutie poștală, ea exista și a fost luată de la adresă fără acordul meu. Cei care au luat-o ar trebui să o și aducă înapoi, de bunăvoie, la cererea mea. Nu credeam că mă voi confrunta vreodată cu așa ceva...

Voi posta aici rezultatul după ce trec pe la poliție și primărie.

Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Mulțumesc pentru răspunsuri.

Cutiile poștale nu se pot muta individual, sunt grupate/lipite câte 40-50. Cred că una dintre soluții ar fi să editeze numerele de pe cutiile existente astfel încât să se potrivească cu adresa mea, sau să-mi montez eu una separat.

Dacă nu mă voi înțelege cu niciunul dintre ei (administrator sau președinte) ce opțiuni am? Pot face o sesizare sau o plângere undeva?
Bună ziua.

Zilele astea mi s-a întâmplat următoarea situație. Locuiesc într-un bloc compus din 3 scări (590 de garsoniere), iar zilele acestea administratorul blocului s-a hotărât să schimbe cutiile de scrisori cu altele noi. Problema este că noile cutii de scrisori nu mai sunt numerotate conform adreselor la care locuiesc proprietarii, astfel încât eu de la scara 2 trebuie să verific dacă am primit ceva în cutie la scara 1... și mai sunt mulți proprietari în această situație. Menționez că inițial acestea au fost numerotate și așezate pe fiecare scară după adresa fiecăruia.

Administratorul blocului spune că așa este bine, și că așa a hotărât asociația de proprietari.

1. Ce drepturi am eu asupra cutiei mele de scrisori? Practic, la adresa mea nu mai am cutie de scrisori, pentru că a fost mutată la scara 1 iar eu stau la scara 2.

2. Există vre-o șansă să-mi recuperez cutia, să fie mutată la adresa/scara mea?

Mulțumesc.
Birou-De-Mediator a scris:

Se prezuma ca aveti acordul persoanei respective din moment ce a acceptat sa apara alaturi de dvs. in respectivul selfie. Asta nu inseamna ca puteti utiliza fotografia fara acordul acestuia, daca prin aceasta material sau moral.


Dacă o prejudiciez material sau moral ați vrut să spuneți în ultima parte? Cum aș putea să prejudiciez pe cineva material și cum moral cu un selfie de tip portret publicat pe o rețea de socializare. Un exemplu dat ar fi foarte util pentru mine să înțeleg.

Dacă una dintre acele persoane e căsătorită cu altcineva și public eu un selfie cu ea, poate fi un exemplu de prejudiciu moral?
Bună seara!

Am și eu o nelămurire, pe care de altfel o puteți deduce și din titlu.

Pot publica pe facebook sau pe oricare dintre rețelele de socializare un selfie cu mine și cu o altă persoană dacă nu am acordul acesteia? Și dacă nu este de acord mă poate obliga în vre-un fel să nu public sau să șterg acel portret selfie?

1. Țin să precizez că fac referire la poze de tip selfie normale, nu indecente... în parc, acasă, diferite evenimente, etc.
2. Pozele sunt făcute cu aparatul meu foto sau cu telefonul și îmi aparțin în totalitate.
3. Pozele au fost făcute cu acordul persoanei în cauză.

Vă mulțumesc.