avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Activitate Catalina_P

Activitate Catalina_P

Am incercat sa gasesc nymele meu pe site-ul justitiei dar nu am avut nuci un rezultat. Multumesc pentru raspuns.


Buna ziua,

Vineri, am fost notificata prin sms de catre doua banci la care am conturi deschise, ca mi-a fost blocata o anumita suma de bani si ca indormatii gasesc la executorul judecatoresc. Eu nu primit nimuc de la executorul judecatoresc nici prin posta, nici personal, nici prin alta metoda ca as fi executata silit. Nestiind despre aceasta executare silita, nu am avut posibilitatea contestarii in instanta si nici a unei intelegeri cu executorul.Este legal? Cum ar trebui sa procedez in acest caz?
Va multumesc
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, mea culpa! Da, au facut prin plata online. Dar, in concluzie, ce au facut ei este ilegal sau nu?
Buna ziua,

In urma cu mai mult de 1 an, am facut un imprumut rapid on-line, avand nevoie urgenta de bani. Nu am reusit sa il achit la timp si, fiind dobanda foarte mare, pe masura ce treceau zilele suma se marea exorbitant, punandu-ma in imposibilitatea de a plati. Ieri am avut surpriza neplacuta de a constata ca, dupa ce mi s-a virat salariul, contul mi-a fost golit de catre acest IFN, de absolut toate suma pe care o aveam in cont. Am sunat la banca unde am salariul sa intreb daca exista vreo poprire sau decizie a vreunei instante sau in ce baza au acceptat tranzactiile respective. Raspunsul lor a fost "nu nu exista nimic de acest fel" si ca din ce vad ei a fost o tranzactie facuta cu cardul pentru cumparaturi si ca s-a folosit codul CVV de securitate de pe spatele cardului. Acel cod l-am furnizat eu in momentul accesarii acelui imprumut, primind asigurari ca va fi folosit doar pentru a efectua o tranzactie in valoare de 1 leu, pentru a verifica daca contul pe care l-am indicat este valabil.
Din punctul meu de vedere, folosindu-se de acest cod de securitate, este furt. Cand am sunat la ei si le-am zis ca nu pot sa faca asa ceva, ca ma lasa fara nici un mijloc de subzistenta 1 luna de zile, ca nu am ce sa ii dau copilului de 3 ani sa manance o luna de zile, au zis ca nu e problema lor.
Intrebarea mea:
Este legal ce au facut, ca s-au folosit de codul de securitate ca sa isi recupereze datoria, in loc sa apeleze la un executor judecatoresc sau la instanta, care sa decida poprirea? Va rog, daca se poate sa imi dati un raspuns cat de repede, ca sa stiu ce am de facut in continuare.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Da, stiu, ca va intra in vigoare abia din 01.07.2016, dar pot sa ma informez asupra legii pana la data respectiva, nu-i asa?
art.III din Legea 66/2016:
(1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, de concediul fără plată sau de stimulentul de inserţie reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, modificările aduse prin prezenta lege se aplică după cum urmează:
a) pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau în plata stimulentului de inserţie, precum şi pentru cele aflate în concediu fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opţiunii se realizează pe bază de cerere şi acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizaţiei lunare aferente se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului;
c) pentru persoanele aflate în plata stimulentului de inserţie, indiferent de opţiunea de concediu exprimată iniţial, şi care nu se află în situaţia prevăzută la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.
(2) În aplicarea alin. (1) se emit instrucţiuni care se aprobă prin ordin al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.
Intrebarile mele:
1. Din alineatul de la "lit. c" sa inteleg ca s-a prelungit acordarea stimulentului de insertie pana la varsta de 3 ani pentru copilul sanatos?
2. Care este acel articol sau lege care stipuleaza acest lucru?
3. In cazul in care eu am beneficiat de acest stimulent de insertie pana anul trecut in octombrie cand a implinit copilul 2 ani si avand in vedere ca aceasta lege intra in vigoare incepand cu data de 01.07.2016, iar copilul meu implineste varsta de 3 ani abia in luna octombrie, prevederile acestei legi se aplica in cazul meu? (Mie mi s-ar parea logic sa "da", cu recalcularea retroactiva, din actombrie 2015 pana in iulie 2016 :) ).
Multumesc!
Buna ziua. In urma cu ceva timp am facut un imprumut on-line. Eu imi facusem cont pe site-ul acestui IFN in urma cu cativa ani, cand inca locuiam in alta parte. Intre timp m-am mutat de acolo. Imprumutul l-am facut anul trecut cand deja locuiam la noua adresa si am actualizat si datele din contul meu on-line la acest IFN. Deoarece nu am reusit sa achit acest imprumut , IFN-ul de unde am facut imprumutul a inceput sa imi trimita notificari. Problema e ca trimite si la adresa veche si la cea noua. Cand am discutat cu un operator de-al lor, ca sa schimb adresa postala, ca sa nu mai trimita si la adresa veche, mi-a spus ca poate sa noteze si adresa postala noua, dar ca notificarile vor fi trimise in continuare si la adresa veche, pentru ca asa functioneaza sistemul la ei. Este normal acest lucru, nu incalca legea protectiei datelor cu caracter personal prin transmiterea la o adresa la care nu mai locuiesc a acestor notificari, care contin informatii personale, din moment ce eu am anuntat ca mi-am schimbat adresa? Oricine poate deschide acel plic si sa afle anumite informatii pe care sa le foloseasca ulterior pentru altceva.
Multumesc