avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... IFN se foloseste de codul de securitate de pe spatele ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

IFN se foloseste de codul de securitate de pe spatele cardului pentru a-si insusi imprumutul restant

Buna ziua,

In urma cu mai mult de 1 an, am facut un imprumut rapid on-line, avand nevoie urgenta de bani. Nu am reusit sa il achit la timp si, fiind dobanda foarte mare, pe masura ce treceau zilele suma se marea exorbitant, punandu-ma in imposibilitatea de a plati. Ieri am avut surpriza neplacuta de a constata ca, dupa ce mi s-a virat salariul, contul mi-a fost golit de catre acest IFN, de absolut toate suma pe care o aveam in cont. Am sunat la banca unde am salariul sa intreb daca exista vreo poprire sau decizie a vreunei instante sau in ce baza au acceptat tranzactiile respective. Raspunsul lor a fost "nu nu exista nimic de acest fel" si ca din ce vad ei a fost o tranzactie facuta cu cardul pentru cumparaturi si ca s-a folosit codul CVV de securitate de pe spatele cardului. Acel cod l-am furnizat eu in momentul accesarii acelui imprumut, primind asigurari ca va fi folosit doar pentru a efectua o tranzactie in valoare de 1 leu, pentru a verifica daca contul pe care l-am indicat este valabil.
Din punctul meu de vedere, folosindu-se de acest cod de securitate, este furt. Cand am sunat la ei si le-am zis ca nu pot sa faca asa ceva, ca ma lasa fara nici un mijloc de subzistenta 1 luna de zile, ca nu am ce sa ii dau copilului de 3 ani sa manance o luna de zile, au zis ca nu e problema lor.
Intrebarea mea:
Este legal ce au facut, ca s-au folosit de codul de securitate ca sa isi recupereze datoria, in loc sa apeleze la un executor judecatoresc sau la instanta, care sa decida poprirea? Va rog, daca se poate sa imi dati un raspuns cat de repede, ca sa stiu ce am de facut in continuare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MaxMny , utilizator 10:07, 18 Februarie 2024
Vina va apartine, codul nu se da nimanui. Nu puteti spune ca este furt atata timp cat ati furnizat codul de bunavoie.
Cel putin aveti un document scris prin care ati comunicat codul sau totul a fost verbal?
Solicitati un extras de cont ptr a avea o dovada a retragerii si apoi faceti o plangere la parchet, fapta va fi incadrata de procuror.
Intrebarea se pune cum au facut retragerea daca cardul era la dvs.. Banuiesc ca nu au facut la un ATM ci prin transfer bancar sau alta metoda.
Verificati cu atentie si clauzele din contract, sa nu fie ceva scris cu litere mici si pe care sa nu le fi inteles cand ati semnat contractul de credit. Cand esti presat de nevoia de bani nu mai citesti cu atentie ce semnezi.
in plus creditele acordate online nu sunt legale.
Daca nu aveti in contractul de imprumut o clauza prin care sa autorizati creditorul sa foloseasca cardul ptr tranzactii se poate lua in calcul, posibil, abuzul de incredere.
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, mea culpa! Da, au facut prin plata online. Dar, in concluzie, ce au facut ei este ilegal sau nu?
Da, este ilegal. Depuneti plangere la parchet impotriva lor.
Chiar daca au luat la cunostinta codul nu aveau dreptul sa retraga banii din cont.
Pe de alta parte nu aveau dreptul sa va solicite codul CCV, cel mai probabil solicitarea a fost facuta cu intentia de a fi folosit in cazul in care ajungeti in situatia prezentata.
Chiar daca este putin probabil sa fie condamnati iar dvs sa va fie restituiti banii veti avea un eventual avantaj in cazul in care vor incerca sa va convinga sa retrageti plangerea penala.
Si atunci le puteti solicita plata unei despagubiri echivalente cu acoperirea creditului restant.

Multumesc
Cum puteți afirma că nu sunt legale creditele acordate on-line?
Și ce sentențios când afirmați gogomănii...

Alte discuții în legătură

In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe olx. am ... Ticc Ticc In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe OLX. Am fost contactat prin Whatsapp de un individ necunoscut. In data de 12.12.2021 am primit ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! probleme cu o bancă. am avut un card de cumpăraturi ... mascool mascool Bună ziua! Probleme cu o bancă. Am avut un card de cumpăraturi cu o valoare de 10.000 de lei. In luna septembrie a anului trecut primesc o notificare prin ... (vezi toată discuția)