avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate mirabela23

Activitate mirabela23

Buna ziua!
Situatia e urmatoarea: o persoana a fost propusa spre titularizare la nivelul scolii (cf. art.253) anul trecut pe un post complet - 18 ore- desi neviabil 4 ani ( in Consiliul Profesoral si cel Administrativ s-a stabilit ca postul va fi scos doar la suplinire tocmai din acest motiv - se stia ca in urmatorii ani nr. orelor va scade - ca apoi sa constat ca postul apare pe site-ul Titularizare la posturi titularizabile-rezervate pentru titularizare cf. art. 253.
Am cerut explicatii dnei dr si raspunsul a fost ca la ISJ i s-a impus scoaterea postului intrucat in anul 2016-2017 erau 18 ore, deci suficiente pt un post titularizabil.) Postul era deja scos, nu stiu daca se mai putea face ceva.....cert e ca am renuntat la alte actiuni.
Revenind la prezent:
Persoana respectiva nu a luat examenul de definitivat, dar dna director afirma ca ea tot e titulara si ca postul e al ei!! Pe decizia respectivei ar scrie ca e "titulara in invatamant"! ( deci si titulara scolii, deduc...)
Cum poate fi titulara o persoana care nici nu a luat postul prin concursul de titularizare(ea a luat 7 la un concurs de titularizare, dar asta nu i-a permis sa si "prinda" un post - de fapt, la noi a venit pe 10 ore initial si la un an dupa ce daduse concursul), nici nu a promovat examenul de definitivat??!
Din ce am aflat, postul ar trebui declarat vacant si, eventual, persoana repropusa pt titularizare cf. art. 253. "Problema" este ca deja postul nu mai exista: pt anul scolar 2017-2018 vor fi cel mult 16 ore (peste cele din catedra titularului deja existent pe celalalt post), deci nu se va mai putea discuta despre titularizarea respectivei.
Inrebarea era: in conditiile prezentate, persoana respectiva e titulara????
Nu stiu daca am fost clara in exprimare (dar cu siguranta obositoare :( )...
Eu sunt titulara pe celalalt post si in 2 ani, in loc de 36 de ore - cate ar trebui pt 2 persoane- , vor fi 22...deci 4 peste catedra mea. Eu am gradul II, vechime mai mare decat cealalta persoana, dar nu stiu daca astea vor conta cu adevarat pentru conducerea scolii si nu as vrea sa ma trezesc fara serviciu.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția zile libere casatorie
Inteles. Multumesc frumos!
O zi frumoasa!
Răspuns la discuția zile libere casatorie
bugetar - invatamant
Am inteles ca cele 5 zile de concediu pentru casatorie pot fi luate pana la finalul anului calendaristic in care a a avut loc evenimentul, dar nu gasesc articolul din Codul Muncii care sa stipuleze acest lucru sau altceva in legatura cu perioada in care pot fi luate aceste zile. Le mai pot lua daca nu am facut-o imediat dupa casatorie? Multumesc.