avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrustoica2008

Activitate alexandrustoica2008

Stiam de cei 3 ani, dar din pacate am 2 ani si jumatate de la plata ulimei rate pentru ca 2 ani de zile am fost cu platile la zi. Eu nu inteleg de ce mi-au spus prima data ca am de plata 8.000 de lei , iar acum ma anunta relaxati ca am de plata 20.000 de lei. E ca si cum as avea de plata la taxi 15 lei dar pana scot portofelul suma de plata devina 100 de lei.
Buna ziua!
Am avut un credit de nevoi personale in valoare de 10.000 de lei. Am platit 2 ani ,iar in urma unui accident nu am mai putut lucra si implicit nu mi-am mai putut achita ratele. Am primit o notificare prin posta prin care eram informat ca am de plata 8000 de lei si ca pot lua legatura cu banca pentru a justifica motivul care a dus la neachitarea ratelor (deces, accident, etc) si ca ne putem intelege astfel incat sa achit suma restanta de 8.000 de lei. Am mers la o agentie, am dus toate documentele necesare, externare din spital,raport revisal,copie contract de munca si le-am explicat ca stau cu chirie si ca imi pot permite o suma de 300 de lei de plata lunar astfel incat sa pot sa achit suma restanta de 8000 de lei in 2 ani.
Au zis ca totul este ok si sa astept un telefon. M-au sunat astazi si mi-au spus ca se poate face o reesalonare si ca suma de plata a devenir 20.000 de lei. La cei 8.000 s-au adaugat dobanzi si asta e singura varianta, sa merg si sa semnez o intelegere de plata cu ei pe 5 ani de zile cu o rata de 400 de lei.
Este legal sa imi ceara 20.000 de lei daca in notificarea pe care am primit-o prin posta m-au anuntat ca am de plata 8.000 de lei si sa merg sa vorbesc intr-o agentie?
Orice sfat este bine primit.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua.
Acum cativa ani, bunicul meu , care detinea un abonament de telefonie fixa , a decedat. Bunica a fost sunata si intrebata daca vrea sa pastreze numarul pe numele ei, dar a refuzat categoric.
Dupa putin timp, facturile au inceput sa vina pe numele ei.
Am lucrat in domeniu si din cunostintele mele stiu ca un contract nu poate sa fie preluat de la o alta persoana decat prin cesiune. Am sunat la Telekom, am cerut o copie dupa un contract, daca exista asa ceva, am cerut o copie dupa cesiune, absolut niciun raspuns.
Bunica mea a fost sunata in mod regulat, amenintata cu repercursiuni in caz de neplata...motiv pentru care a si platit pana sa aflu eu.
Am solicitat ca numarul meu sa devina numar de contact...si de atunci am fost sunati si hartuiti sa platim. Dimineata la ora 8 si 5 minute, eram sunat de la Telecom sa platesc.
Vreau sa-i dau in judecata pentru hartuire si fals in acte. Am sanse de reusita?

In raspunsul de la opc am avut castig de cauza, au fost obligati sa imi restituie banii platiti de bunica mea si am fost intrumat catre instanta pentru daunele morale.

Multumesc anticipat, o zi buna!
Răspuns la discuția Ajutor Litigiu munca
am inteles, practic sunt obligati sa-mi plateasca suma restanta indiferent de situatie. Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Ajutor Litigiu munca
Daca lucrez in alta parte, cum pot sa intru in posesia banilor din moment ce nu ma pot reintegra?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Ajutor Litigiu munca
Mi-au comunicat ca vor sa ma reintegrez la locul de munca. Le-am comunicat ca nu mai doresc sa lucrez pentru ei si mi-au spus ca trebuie sa semnez incetarea c.i.m. pentru a beneficia ulterior de sumele restante pe care trebuie sa mi le plateasca. Oare ,daca semnez incetarea c.i.m inainte sa primesc banii, au ei o portita de scapare si nu o sa imi mai primesc drepturile?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am primit urmatoarea decizie de la tribunal si nu stiu daca sunt obligata sa ma reintorc la munca pentru a-mi primi banii pentru perioada in care am fost demisa abuziv sau pot sa-i primesc fara sa ma intorc la munca. Nu sunt intr-o conditie de sanatate foarte buna si nu sunt in stare sa muncesc din nou.
Multumesc anticipat!

"Ora estimata: 09:00
Complet: CFL6
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia reclamantei Stoica Gheorghiţa împotriva pârâtei CN Poşta Română SA - Agenţia buturugeni Giurgiu. Anulează în parte decizia nr. 229/26.01.2015 emisă de pârâtă, în sensul că o modifică sub aspectul sancţiunii disciplinare aplicate, pe care o înlocuieşte cu sancţiunea reducerii salariului de bază pe o perioadă de 2 luni cu 10% prevăzută de art. 248 alin. 1 lit. c Codul muncii. Dispune reintegrarea reclamantei în funcţia deţinută anterior sancţionării disciplinare şi obligă pârâta la plata către aceasta a drepturilor salariale indexate care i se cuvin pentru perioada de la încetarea contractului de muncă şi până la efectiva reîncadare, după punerea în aplicare a sancţiunii diminuării drepturilor cu 10% pentru 2 luni. În baza art. 18 din OUG nr. 51/2008 obligă pârâta la plata către stat a sumei de 500 lei pentru care reclamanta a beneficiat de ajutor public judiciar sub forma asistenţei judiciare. executorie. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre 388/2015 28.10.2015"