avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor Litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor Litigiu munca

Buna ziua,
Am primit urmatoarea decizie de la tribunal si nu stiu daca sunt obligata sa ma reintorc la munca pentru a-mi primi banii pentru perioada in care am fost demisa abuziv sau pot sa-i primesc fara sa ma intorc la munca. Nu sunt intr-o conditie de sanatate foarte buna si nu sunt in stare sa muncesc din nou.
Multumesc anticipat!

"Ora estimata: 09:00
Complet: CFL6
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia reclamantei Stoica Gheorghiţa împotriva pârâtei CN Poşta Română SA - Agenţia buturugeni Giurgiu. Anulează în parte decizia nr. 229/26.01.2015 emisă de pârâtă, în sensul că o modifică sub aspectul sancţiunii disciplinare aplicate, pe care o înlocuieşte cu sancţiunea reducerii salariului de bază pe o perioadă de 2 luni cu 10% prevăzută de art. 248 alin. 1 lit. c Codul muncii. Dispune reintegrarea reclamantei în funcţia deţinută anterior sancţionării disciplinare şi obligă pârâta la plata către aceasta a drepturilor salariale indexate care i se cuvin pentru perioada de la încetarea contractului de muncă şi până la efectiva reîncadare, după punerea în aplicare a sancţiunii diminuării drepturilor cu 10% pentru 2 luni. În baza art. 18 din OUG nr. 51/2008 obligă pârâta la plata către stat a sumei de 500 lei pentru care reclamanta a beneficiat de ajutor public judiciar sub forma asistenţei judiciare. executorie. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre 388/2015 28.10.2015"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 24 Martie 2016
Potrivit Deciziei mentionate de dvs, instanta a decis reintegrarea reclamantei în funcţia deţinută anterior sancţionării disciplinare.

In acest caz, fie angajatorul va trebui sa va comunice decizia de reintegrare - situatie in care dvs va trebui sa mergeti la munca - fie solicitati angajatorului incetarea c.i.m. cu data reintegrarii = data incetarii c.i.m. in baza deciziei anulate de catre instanta de judecata.
Mi-au comunicat ca vor sa ma reintegrez la locul de munca. Le-am comunicat ca nu mai doresc sa lucrez pentru ei si mi-au spus ca trebuie sa semnez incetarea c.i.m. pentru a beneficia ulterior de sumele restante pe care trebuie sa mi le plateasca. Oare ,daca semnez incetarea c.i.m inainte sa primesc banii, au ei o portita de scapare si nu o sa imi mai primesc drepturile?

Multumesc anticipat!
Chiar daca semnati incetarea c.i.m., angajatorul are obligatia de a va achita sumele mentionate in hotarare.

Atentie solicitarea de incetare va trebui s-o semnati cu "data reintegrarii efective" , adica data cand trebuia sa reveniti la locul de munca,
Daca lucrez in alta parte, cum pot sa intru in posesia banilor din moment ce nu ma pot reintegra?

Multumesc anticipat!
Prin punerea in executare a hotararii respective.

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare cim si reintegrarea pe post CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua, In urma procesului intentat fostului angajator am obtinut anularea deciziei de desfacere a CIM. Instanta a decis partial, reintegrarea pe postul ... (vezi toată discuția)
Decizie tribunal ameliagagriela ameliagagriela Buna ziua! In ianuarie 2014 am dat in judecata angajatorul pentru ca m-a dat afara ilegal si ma anunta dupa 3 ani de la luarea deciziei, timp in care eu am ... (vezi toată discuția)
Litigii munca Shogun72 Shogun72 Am câștigat procesul cu vechiul angajator si instanța a dispus reintegrarea si toate celelalte. Problema mea este ca in momentul acesta sunt angajat in ... (vezi toată discuția)