avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate Anykha

Activitate Anykha

Buna ziua. Legat de completarea formularului 230 (ultima versiune ANAF), ma intereseaza daca obligatoriu trebuie completata si trimisa si Anexa. Mentionez ca este aceeasi unitate non-profit pentru care se directioneaza.
Pana acum, completam si Anexa, cu aceleasi date ale unitatii non-profit.
As vrea sa stiu, incat sa nu imi respinga formularul.
In intrunctiuni este specificat ca se completeaza anexa daca se distribuie catre mai multe entitati non-profit.
Multumesc.
Răspuns la discuția Legea voluntarului
In cadrul unui ONG pentru persoane cu boli cronice. Este un domeniu diferit de activitate fata de cel in care am absolvit studiile universitare.
Buna ziua. Detin diploma de inginer in urma studiilor universitare si 11 ani vechime in domeniul de studiu (inginerie). De 2 ani am schimbat domeniul de activitate pentru training, dezvoltare personala, educatie non-formala. As vrea sa stiu daca voluntariatul pe care l-am facut in aceste domenii (training, dezvoltare personala, educatie non-formala) se poate considera ca vechime in munca conform Art. 10 (2) din Legea 78/2014. Mentionez ca pentru activitatea curenta mi-am luat diplome ANC de Formator, Consilier Dezvoltare personala.

(2) Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

In cazul meu se considera domeniul studiilor absolvite ca fiind cele universitare? Nu se pun studiile acreditate ANC pentru calcularea vechimii in voluntariat?

Multumesc.
Buna ziua.
Am doua activitati in derulare din care deduc faptul ca mi se cere acelasi document. In ambele cazuri este vorba de persoana fizica.
1. certificat de atestare fiscala (cerut prin certificatul de urbanism) in vederea eliberarii unei autorizatii de constructie.
2. cazier fiscal, in vederea infiintarii unei asociatii.

Mi-ai putea confirma ca ambele solicitari se refera la certificatul/cazierul fiscal?
Mi-ati putea spune daca acesta se poate elibera de la Directia Taxe si Impozite de sector sau se elibereaza numai la Administratia Finantelor Publice/Trezorerie de sector?
Mi-ati putea spune, se pot elibera doua certificate fiscale pe numele aceleasi personae si care sa serveasca unor scopuri diferite (cele 2 mentionate mai sus)?
Se specifica o taxa de timbru. Se plateste pe loc la administratia publica o data cu depunerea cererii/inainte?
Multumesc.
In vederea infiintarii unei Asociatii, am urmatoarele nelamuriri pentru care va rog clarificare:

1. In Statut, la Forma juridica, se poate mentiona un domeniu mai larg de activitate - educational, social si cultural, in conditiile in care scopul si obiectivele asociatiei le adreseaza?
Este admisibila dpdv legal formularea: "3.2. Asociația „xxx” este o asociație de drept privat, persoană juridică fără scop patrimonial, non‐profit, non‐guvernamentală, apolitică, care activeaza in domeniul educational, social si cultural si a cărei activitate se va derula în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern nr. 26/2000 şi a celorlalte reglementări legale ale Statului Român şi în conformitate cu prevederile actului constitutiv al asociației şi ale prezentului statut. "
2. In Statut, la Patrimoniu si venituri, este obligatoriu ca după scăderea cheltuielilor şi vărsarea impozitelor (in urma activitatii economice), veniturile astfel obținute sa fie folosite exclusiv în vederea realizării scopului propus? Sau "profitul" obtinut din activitatea economica poate fi insusit personal de catre membrii fondatori?
3. Cu privire la legalizarea/ autentificarea Statutului si a Actului Constitutiv, aceste activitati sunt obligatorii? Se pot realiza exclusiv de catre un avocat, fara notar. Am inteles ca onorariul la avocat este mai mic, la notar fiind un plafon minim impus si ca urmare serviciile notariale tind sa fie mai scumpe decat la avocat.Care e varianta optima in care se procedeaza dpdv al costului si al acceptului la dosar?
4. Cu privire la contractul de comodat pentru locuinta si autoturism, daca aceste bunuri apartin cu drept de proprietate unuia dintre membrii fondatori, e nevoie sa fie legalizate/autentificate documentele?

Multumesc.