avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat fiscal persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat fiscal persoana fizica

Buna ziua.
Am doua activitati in derulare din care deduc faptul ca mi se cere acelasi document. In ambele cazuri este vorba de persoana fizica.
1. certificat de atestare fiscala (cerut prin certificatul de urbanism) in vederea eliberarii unei autorizatii de constructie.
2. cazier fiscal, in vederea infiintarii unei asociatii.

Mi-ai putea confirma ca ambele solicitari se refera la certificatul/cazierul fiscal?
Mi-ati putea spune daca acesta se poate elibera de la Directia Taxe si Impozite de sector sau se elibereaza numai la Administratia Finantelor Publice/Trezorerie de sector?
Mi-ati putea spune, se pot elibera doua certificate fiscale pe numele aceleasi personae si care sa serveasca unor scopuri diferite (cele 2 mentionate mai sus)?
Se specifica o taxa de timbru. Se plateste pe loc la administratia publica o data cu depunerea cererii/inainte?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:47, 15 Aprilie 2016
Sunt documente diferite.
Certificatul de atestare fiscală se eliberează de direcția de impozite și taxe, conform art 159,cod procedură fiscală.
(2) Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa creanţelor fiscale a organului fiscal local şi cuprinde obligaţiile fiscale restante şi, după caz, obligaţiile fiscale scadente până în prima zi a lunii următoare depunerii cererii, precum şi alte creanţe bugetare individualizate în titluri executorii emise potrivit legii şi existente în evidenţa organului fiscal local în vederea recuperării.
[ link extern ]

Certificatul de cazier fiscal se eliberează de administrația finanțelor publice .
În cazierul fiscal se înscriu informaţii privind faptele sancţionate de legile fiscale, contabile, vamale, precum şi cele care privesc disciplina financiară
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal pentru un apartament pus sub sechestru daniel20pet daniel20pet Buna ziua !Pot obtine un certificat fiscal pentru un apartament pus sub sechestru ?Cei de la Taxe si impozite nu vor sa il elibereze!Imi trebuie pentru orice ... (vezi toată discuția)
Impozite locale - taxa eliberare certificat atestare fiscala MARIA4291 MARIA4291 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, in cazul eliberarii certificatelor de atestare fiscale de catre Primarii exista taxa de eliberare ? Conform care lege sau se ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal c_andreea c_andreea Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Ca sa scoti un certificat fiscal de la finante, trebuie sa ai un motiv? Daca eu vreau sa vand o masina si am nevoie de ... (vezi toată discuția)