avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate gekadox

Activitate gekadox

Este legal să plătești orele suplimentare după ce se împlinesc 60 de zile, sau înainte de împlinirea celor 60 zile!
Ex: Am avut ore suplimentare pe data de 25 martie, iar salariul se plătește o singură dată în lună pe data de 10. Când este legal să m-i se plătească banii pe orele suplimentare?
Precizez că în firma aceasta nu se acordă ore libere, pentru orele suplimentare efectuate!
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Concediul de odihnă
Mulțumesc !
Răspuns la discuția Concediul de odihnă
Nu doresc concediul în perioada aceasta (martie) deoarece as vrea sa planifici o vacanta in vara, atunci când au si copiii vacanță, ca să ne putem bucura împreună cu toată familia, așa cum este normal, logic, civilizat intro tara democratică din Uniunea Europeană a secolului 21!
Cei de la firma la care lucrez vor să trimită în concediu de odihnă un sector întreg de angajați. Marea majoritate, printre care și eu, nu dorim sa plecam in concediu de odihnă. Este legal să ne forțeze să luăm concediu de odihnă?
Dacă nu semnam cererea ce se poate întâmpla!?
Va mulțumesc!
Firma la care lucrez dorește să ne trimită în concediu de odihna forțat. Eu nu doresc deoarece doresc concediul în altă perioadă. Este legal să mă forțeze să mă duc în concediu? Dacă nu semnez cererea ce se poate întâmpla?
Mulțumesc
Nu e nici logic, nici corect, nici normal! Dar asa sunt majoritatea legilor in Romania, deci nu ma mir!
Va multumesc!
Buna ziua!

Eram somer in plata la Galati, cand pe 7 august 2015 m-am angajat in Brasov, la inceput pe perioada determinata de 3 luni iar pe 1 Noiembrie, contractul mi-a fost modificat prin act aditional pe perioada nedeterminata! Cei de la AJOFM imi spun ca nu pot beneficia de prema de mobilitate de incadrare (mi-am schimbat si domiciliul legal, cu carte de identitate), deoarece am fost la inceput incadrat pe perioada determinata!

Intrebarea este; mai pot in vreun fel beneficia de aceasta prema?

P.S. Legea e cam ciudata, inteleg ca nu poti benefica de aceasta prema daca muncesti 3 luni si apoi devii iar somer, dar daca totusi acum sunt pe perioada nedeterminata, nu vad nici o logica si nici o diferenta intre unul care munceste 12 luni cu contract pe perioada nedeterminata si unul care munceste 3 luni pe perioada determinata si apoi fara nici o zi de pauza, sa munceasca in continuare pe perioada nedeterminata!

Va multumesc!