avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna forțat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna forțat

Firma la care lucrez dorește să ne trimită în concediu de odihna forțat. Eu nu doresc deoarece doresc concediul în altă perioadă. Este legal să mă forțeze să mă duc în concediu? Dacă nu semnez cererea ce se poate întâmpla?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 27 Februarie 2017
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna fortat ALIN_33 ALIN_33 Buna ziua. Doresc sa va intreb daca angajatorul te poate trimite o saptamana in concediu de odihna , cu motivul ca mai ai multe zile de concediu. ... (vezi toată discuția)
Concediu fortat de angajator FlaviaVdf FlaviaVdf Buna, la noi in fabrica nu e mult de lucru si suntem fortati sa ne luam zi de concediu ( avem si multe ore pe minus de anul trecut)este legal sa te forteze sa ... (vezi toată discuția)
E legal ce face administratora unei firme sa te bage in concediu de odihnă cum vrea ea sau cum vreau eu ca angajat sa mi organizez concediul Wathap Wathap Cum se face ca cererea de concediu sa fie legala si nu pe lista pe care sunt scrise numele la agajati care vor concediu in functie de luna ce urmează (vezi toată discuția)