avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate Kitzmiler

Activitate Kitzmiler

Buna ziua. As dori sa ma lamuriti, daca puteti, in urmatoarea speta:
Conform Legii 221/2015 cuantumul chiriei din blocurile ANL se modifica in functie de mai multi parametri. Doar ca normele metodologice de aplicare a Legii 221 au fost publicate in aprilie 2016 prin HG 251 din 06.04.2016. Contractul meu de inchiriere a fost semnat in luna ianuarie 2016 pe termen de 5 ani. As vrea sa stiu daca intru sub inidenta acestei legi sau nu.
Stiu faptul caspre finalul Legii 221/2015 la Art II se mentioneaza faptul ca "Contractele de închiriere încheiate până la data aprobării prezentei legi vor
respecta prevederile legale aflate în vigoare, la data încheierii lor, până la expirarea
termenului de închiriere prevăzut în contract." Doar ca legea nu a putut fi aplicata pana la momentul aparitiei normelor metodologice.

Multumesc anticipat!
Buna ziua. In urma cu 21 de zile fiul nostru a decedat in urma unei infectii contactata in Maternitatea Odobescu din Timisoara. Am depus o cerere pe data de 20 aprilie ac pentru a primi dosarul medical. Puteti sa imi spuneti care este termenul legal in care spitalul e obligat sa ne furnizeze documentele solicitate? Daca se poate si cu articolul din lege. Multumesc
Răspuns la discuția contract vanzare-cumparare auto
Multumesc!
Buna ziua. As dori sa stiu daca exista posibilitatea radactarii la notariat a unui contract de vanzare-cumparare auto intre persoane fizice cu plata in 2 rate. Adica avans 80% din suma in momentul semnarii contractului, iar 20% la cel mult 30zile de la data semnarii.

Multumesc!
Buna ziua.
As vrea sa ma edificati asupra unei probleme.
Am fost implicat intr-un accident din vina altui conducator auto. S-au facut toate documentele constatatoare si a urmat deschiderea dosarului de dauna. Am primit o oferta de despagubire de 13000 lei in cazul in care masina nu se repara si aprox. 18000 daca masina se repara si vor fi furnizate toate documentele necesare. Intrebarea mea este: In cazul in care accept despagubirea de 13000 am obligatia de a radia masina si a o vinde la un centru de colectare pentru diferenta de maxin 25% sau pot sa o pastrez sau sa o vand pe bucati?
Multumesc anticipat.
Multumesc!
Buna ziua. As vrea sa stiu daca s-a modificat numarul de zile libere acordate taticilor la nasterea copilului de la 5zile la 10zile. Multumesc!