avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate Pulux

Activitate Pulux

Buna ziua,

Pentru un SRL cu asociat unic, as dori sa adaug un administrator, cu puteri limitate si remuneratie 0.
1. Eu ca asociat unic, trebuie sa ma trec ca administrator pe langa cel cu puteri limitate?
2. Ma puteti ajuta cu un model completat sau cu ce as putea trece la partea cu limitarea?

Multumesc anticipat,
Buna ziua.

As mai avea o neclaritate. Am tot avut discutii cu mai multi avocati si am primit tot felul de raspunsuri, care m-au bulversat.

Ideea e ca banii pe care eu ii dau copiilor vreau sa ajunga la ei, iar daca ii virez mamei, nu ajung. Vreau sa folosesc banii copiilor doar pt copiii, cumparandu-le tot ce au nevoie (mancare, haine, carti, jucarii, dansuri/inot, etc.).
Mi se poate pune poprire pe salariu in conditiile in care eu am acte doveditoare ca banii s-au dus exclusiv pt copii?

Am primit tot felul de raspunsuri si m-au bulversat.

Multumesc anticipat
Buna ziua.


Mi s-a stabilit pensie de intretinere de 1/3 din venituri.

Intrebarea mea este: in lunile in care copii vor fi la mine mai platesc acea pensie?

Multumesc
Răspuns la discuția Pensie Alimentare in Natura


Martonze a scris:

ÎÎnseamnă că aţi pierdut o grămadă de drepturi pe care le-aţi fi avut:Să citiţi cererea de chemare în judecată, să vedeţi dovetile de care se foloseşte, să faceţi o Întâmpinare, prin care să contracaraţi susţinerile nereale, să propuneţi probe, ea trebuia să facă Răspuns la Întâmpinare , abea după se putea fixa termen de judecată.
Citiţi la ce dată a fost înregistrat dosarul.

Dosarul a fost inregistrat pe 17.02. Am aflat intamplator. De la data respectiva, fosta soție si-a schimbat total comportamentul( din rau in mai bine). Am sunat la Judecătoria sector 3, explicând ca am fost dat in judecată, Avand adresa veche(la fosta soție) si nu am fost înștiințat, iar ei mi -au propus sa fac o cerere prin care cer corespondenta prin mail. Am trimis mail cu cererea solicitată si astept corespondenta
Răspuns la discuția Pensie Alimentare in Natura
Pe 12.03 am sedinta. Materie: Minori si Familie, Obiect: exercitarea autoritatii parintesti.
Ce credeti ca inseamna? Sigur nu o sa primesc nici o instiintare, pt ca am adresa unde locuieste fosta. De proces am aflat intamplator :)
Răspuns la discuția Pensie Alimentare in Natura


raluk0207 a scris:

Atunci lăsați lucrurile asa cum sunt.
Oricum in baza convenției referitoare la minor, pe care ati semnat-o la notariat, dvs aveti obligația să contribuiti la cheltuielile de creștere și educare in natura.
Recititi convenția.
Pensia alimentară, în sensul achitării unei sume lunar, o stabilește doar instanța.



Asta fac de cand am divortat. Contribui la cheltuieli legate de educatie. Legat de haine, mi s-a "impus" sa cumpar separat (lucru pe care l-am facut). Am tot intrebat daca mai are nevoie de ceva, si nimic.
Răspuns la discuția Pensie Alimentare in Natura
Buna seara,

Din ce am inteles e mai usor pt instante sa dea procentul respectiv in bani, decat sa se mai chinuie cu tot felul de dovezi. Asa nu-si mai bate nimeni capul. Parca prima foarte mult nevoile copiilor. Dar na....e mai usor pt toata lumea....1/4 din net si s-au spalat pe maini :))

Scuze...dar m-a luat valul
Răspuns la discuția Pensie Alimentare in Natura
Buna seara,

Copii sunt micuti, exista o parte in bani (gradinita copiilor) si o parte in natura. Initial vorbisem sa cumpere parintele rezident haine si toate cele si sa-mi spuna cat a dat, insa in realitate nu este asa, cerandu-mi sa cumpar separat haine, ca sa nu ne mai caram cu bagaje atunci cand iau fetele. Dupa o perioada a inregistrat in instanta cerere pentru a cere pensie de intretinere. Pensia fiind una consistenta. De aceea intreb, daca exista o posibilitate prin care sa continui sa platesc doar nevoile copiilor, nu si nevoile ei.
Am extrase de cont, cum ca virez jumatate din suma cheltuielilor cu gradinita, conversatii si altele prin care as putea demonstra ca m-am ocupat de cheltuielile copiilor
Răspuns la discuția Pensie Alimentare in Natura
De acord. Ideea e ca nu vreau sa scap de indatorirea de tata. Vreau ca si pana acum sa ma ocup strict de cheltuielile copiilor. Nu vreau sa Ofer o suma de bani, bani care vor fi folositi in parfumuri si concedii.

Am inteles ca, in instanta, poti formula o cerere prin care soliciți pensie in natura.


Multumesc
Buna ziua,

Fosta mea sotie, a inaintat in instanta, cererea pensiei de intretinere. Am doi copiii minori pentru care contribui lunar cu bani pentru cheltuieli. Tin sa precizez ca am divortat pe cale amiabila, la notar, neavand specificata pensie de intretinere. In urma neintelegerilor cu fosta sotie, mi-a impus ca fiecare sa cumpere haine si toate cele, nefiind foarte confortabil sa le faca un bagaj de haine.
As avea castig de cauza in instanta, sa continui sa ofer suport financiar, doar copiilor? Adica, pensie alimentara in natura.

Multumesc anticipat