avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Dana653

Activitate Dana653

Va multumesc pentru raspunsul rapid!

O ultima intrebare: cum ar putea escalada lucrurile? Adica pot fi actionata in instanta? Chiar si pe nedrept…
Ar fi mai bine sa ii anunt inainte sau sa continui fara niciun anunt fiind sigura pe ce semnifica fraza respectiva in contract?
Tamplaria este foarte proasta si neergonomic impartita (probabil din cauza calitatii de atunci a tamplariei nu au putut sa faca ferestre mai mari). De schimbat e clar ca trebuie sa o schimb, dar e mult mai eficient/estetic sa pun mai putin plastic/mai putine intreruperi in suprafata vitrata.
latka a scris:

Scripta manent, contractul este legea părților. Prietenia nu e inclusă în contract. Dacă vreți neapărat "liniste" lăsați lucrurile așa.

Multumesc, dezvoltatorul nu este cea mai prietenoasa persoana si sigur va avea o problema cu asta. Paragraful se contrazice cumva, daca citesc pana la “cu exceptia” nu e ok, daca citesc pana la capat inteleg ca este ok, dar presupun ca este o scapare.
latka a scris:

Schimbati linistita, din moment ce in acea exceptie va spune doar ca trebuie pastrata culoarea. Ceea ce nu e interzis, e permis.

Inteleg, dar intrebarea mea se referă strict la clauza din contract, care nu pare a spune asta. Acel “cu exceptia” inseamna ca fata cladirii poate fi schimbata prin termopane?

Nivea a scris:

De obicei se doreste aspectul unitar. Adica fix o partitionare difeferia nu aveti voie Adica puteti face daca aveti 3 geamuri si se deschidea doar unul puteti face tot 3 dar sa se deschida toate.
Dar daca aveti 2 sa ramana tot doua indiferent de profil sau felul dorit fix sau mobil.
Intelegeti?

Buna seara, trebuie neaparat sa schimb tamplaria termopan, am aceasta clauza in contract
“ Se obliga sa nu intreprinda niciun fel de lucrari (inchidere balcoane, vopsire pereti exteriori etc) care sa modifice fata imobilului, cu exceptia schimbarii tamplariei cu pastrarea culorii albe a acesteia.”
Ii voi pastra culoarea alba, dar as vrea sa am si o impartire usor diferita: adica fara sa zidesc, fara sa sparg, in acelasi gol ferestrele sa fie altfel proportionate. Per ansamblu nu va fi mai mult PVC, ci din contra. Intra sub incidenta clauzei sau este permis?
Va multumesc anticipat!
Am analizat cu atenție si va mulțumesc pentru răspuns. Întrebarea este: exista o lege (act normativ) sau hotărâre locală, nu proiect al vreunei firme abonate la bani publici, prin care proprietarii apartamentelor din blocurile aflate in reabilitare sa fie obligați sa își schimbe tâmplăria indiferent de caracteristicile tehnice ale acesteia? Având in vedere dreptul la proprietate. Mai mult de atât, are asociația vreun drept sa îmi ceara acest lucru? Mulțumesc anticipat pentru un răspuns la aceasta întrebare.

ynocentta a scris:

Daca citeati cu atentie raspunsul meu ati fi constatat ca am precizat
Trebuie analizat atent contractul de executie modernizare
Exista posibilitatea in care pentru asigurarea aspectului uniform si a culorii intregii parti exterioare condominiu, proiectul sa prevada un anume model tamplarie ,anumita culoare..

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai întrebarea mea era oarecum clară: de ce ar trebui sa schimb o tâmplărie superioară cu una inferioară? Si cum s-ar genera pierderi prin existența unei Tâmplarii superioare?

ynocentta a scris:

Pentru eficienta energetica este obligatoriu ca intreaga parte modernizata sa prezinte aceleasi elemente
Tamplaria termopan se executa finctie de generatie cu diferite caracteristici,eficienta anti efractie clasa de rezistenta,sistem de ventilatie integrat,stabilizator termic,stabilizator UV ,etc
Este diferenta semnificativa intre tamplarie termopan cu 3 straturi si acea cu 7 straturi
In situatia in care se executa modernizare efiecintizare energetica prin proiect se prevede o anumita clasa de eficienta energetica care se poate obtine numai daca intrega suprafata exterioara prezinta componente identice ca si caractristici tehnice energetice
In cazul in care ar exista tamplarie termopan diferite generatii cu diferite caracteristici tehnice,normal ca nu se poate obtine clasa de eficienta energetica proiectata
@alex-element
1-[ link extern ]
2-Intrebare capcana
Trebuie analizat atent contractul de executie modernizare
Exista posibilitatea in care pentru asigurarea aspectului uniform si a culorii intregii parti exterioare condominiu, proiectul sa prevada un anume model tamplarie ,anumita culoare....

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu reușesc sa înțeleg legătura: dacă tâmplăria mea este mai buna, de ce ar exista pierderi? La cumpărarea imobilului am avut eliberat certificat energetic, de ce este acum dependent de înlocuirea cu termopanele unei anumite firme?
Puteți sa îmi dați numărul legii, va rog? Totodata, care est opinia dvs: nu încalcă dreptul la proprietate? Ce se întâmpla dacă refuz?
Va mulțumesc frumos pentru răspuns!
La reabilitarea blocului poți fi obligat sa îți schimbi termopanele? Exista vreo reglementare recenta in acest sens? Am avut o ședința in care administratorul a insistat ca este o noua lege (nu știa numărul, bineînțeles) care ne obliga pe toti, indiferent de vechimea sau calitatea tâmplăriei termopan sa o schimbam cu cea folosită la reabilitare, motivul fiind uniformizarea.
Exista așa ceva sau este zvonistica?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Angajat in propriul SRL
Mulțumesc frumos!
Buna ziua! Intr-un SRL cu 1 sau 2 asociați (nu este încă înființat, vrem sa vedem care sunt optiunile), unul din asociați va lucra efectiv in punctul de lucru (vânzător). Trebuie contract de munca?
Totodata, trebuie respectata norma de munca de 40h/sapt, chiar dacă asociatul dorește sa lucreze mai mult? Norma totala este transparenta, fiind cel puțin programul afișat al magazinului, mult mai mult de 40h.
Mulțumesc frumos!