avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Popescu100

Activitate Popescu100

Buna seara,
Un membru al familiei mele lucreaza in strainatate dar primeste salariul intr-un cont privat la BRD. In urma cu 10 ani a avut un credit la care a ramas restanta cu ratele. Astfel nu a mai platit creditul de mai mult de 8 ani. In tot acest timp nu a avut venituri. Acum cateva luni,o alta firma de recuperare credite a preluat dosarul cu datoria si i-a pus proprire pe contul de salar. Blocand toti banii. Din cate stiu eu firmele de recuperare au dreptul sa propreasca salariile doar trei ani de la plata ultimei rate dar nu mai mult de 1/4 din suma.
Poate eu greșesc va rog sa ma lămuriți. Si sa imi lasati si o cale de a va contacta
Buna seara,
Am divortat iar copilul rezultat din căsătorie a ramas la mine, tatal ne cerand nici macar drept de vizita. In urma divorțului am revenit la numele de familie pe care il aveam la nastere, insa copilul a ramas cu numele tatalui. Se poate sa schimb numele copilului pentru a avea amândoi acelasi nume de familie?
Tatal nu se intereseaza de copil. Copilul are doi ani iar in tot acest timp tatal nu l-a vizitat niciodată si nu plateste nici pensie alimentara (fapt pentru care l-am reclamat la politie)
Sau pot obtine custodia totala a copilului? daca tatal nu isi face datoria de parinte si nu respecta obligatiile primite prin divort.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Am fost la judecătorie si mi s-a pus stampila ca sentinta este definitivă

Traian Fanea a scris:

Daca sentinta a ramas definitiva, pana la redactarea acesteia puteti solicita eliberarea unui certificat de grefa privind dispozitivul hotararii cu mentiunea ca a ramas definitiva.

Daca se implinesc 3 luni neachitate formulati plangere penala pentru neplata pensiei alimentare stabilita de instanta atasand certificatul de grefa.

Am fost casatorita iar in urma casatoriei a rezultat un copil, la procesul de divort care s-a incheiat prin acord in data de 30.04.2018, fostul sot a fost de acord cu plata unei pensii alimentare de 25% ,din venitul sau net, insa pana acum nu am primit nici macar un leu. Judecatorul a stabilit ca fostul sot sa plateasca acest procent din salar din urma din data de 06.02.2018 Ce ar trebui sa fac? Eu lucrez si imi pot creste copilul pe banii mei, dar consider ca daca si-a luat aceasta responsabilitate ar trebui sa o duca pana la capăt, mai ales ca pana acum ( copilul are un an si 10 luni) nu a contribuit niciodată la cresterea copilului pe motiv ca nu il intereseaza si ca el oricum isi v-a face altul
Discuție Divort
Buna ziua! Am primit citatie pentru a ma prezenta la divort si asa am si facut, am divortat prin acord in data de 23.04 am avut prima infatisare, am semnat o declaratie in fata instanței atat eu cat si sotul, acum cand m-am uitat pe site scrie ca este amanata pronuntarea pana pe data de 30.04. Oare ce inseamna acest lucru? Eu m-am reprezentant singura in proces si nu am un avocat care sa imi explice
Discuție Divorț
Buna! Am fost casatorita 8 luni, timp in care am ridicat pe banii de la nunta si pe munca tatalui meu o casa pe terenul socrilor, nu am facut acte la acea casa. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea ca sa inaintez proces de partaj si sa cer partea mea din acea casa. Momentan sunt in proces de divort. As avea nevoie de un avocat din Arad pentru consiliere si care sa ma reprezinte
Răspuns la discuția Datorie banca
Cum adica? Puteti fi mai explicita?

Florentina Pomponiu a scris:

Nu ii poate face dosar penal, numai pe civil.

Discuție Datorie banca
Buna! Am o cunostinta care are datorie la banca BRD in valoare de aproximativ 30.000 lei. Dupa ce a platit prima rata, aceasta a ramas fara un loc de munca, astfel ca nu a reusit sa plătească ratele. De la ultima rata platita au trecut inca cinci luni, timp in care cunostinta mea nu a reusit sa isi gaseasca un job care sa ii permita platirea ratelor, astfel ca a ramas cu datorie. Exista posibilitatea ca sa i se faca dosar penal pentru faptul ca nu a platit suma datorata?
Ps. Nu stiu daca am ales categoria adecvata din forum.
Buna ziua! Am cumparat ceva de la o firma.si dupa ce le-am trimis banii nu am mai reusit sa iau legatura cu ei. Asa ca nu am mai primit ceea ce am comandat. Am primit si factura proforma de la ei. Am cumparat prin firma. Acum am aflat ca firma respectivă e inactiva. Ce e de facut sa primesc banii înapoi?
Buna as dorii sa stiu daca se acorda ajutor financiar pentru mame tinere. Sau pentru mame singure..