avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate cris1111

Activitate cris1111

Răspuns la discuția Decizie instanta
da cauza sa judecat,am primit de la judecatorie respingerea cererii de ajutor judiciar ca nefondata
In ceace priveste problema punerii sub interdictie a tatalui meu,inca nu s-a judecat(nici nu am primit inca citatia pt prima infatisare)
Buna ziua

Cu putin timp in urma am depus o cerere de ajutor judiciar la judecatoria Constanta
Cererea a fost facuta de catre subsemnatul pentru punerea sub interdictie a tatatalui meu care in urma unui accident cerebral urmat de dementa vasculara nu mai are discernamint
Prin citatii de la judecatorie Constanta mi sa spus ca sint necesare urmatoarele
acte :veniturile mele si ale celor cu care locuiesc(parinti mei) plus o declaratie pe proprie raspundere cum ca nu am beneficiat de ajutor judiciar in ultimele 12 luni
O data ajuns in fata judecatorului am depus actele respective
Acum apare surpriza :Judecatorul m-a instiintat ca pentru punerea sub interdictie a tatalui meu nu am nevoie de ajutor judiciar adica de angajarea unui avocat
Judecatoru mi -a dat de inteles ca punererea sub interdictie o decide statul.
Si cu ata sa incheiat totul ,comunicarea deciziei urmand sa o primesc acasa
Asa cum am inteles inca din fata judecatorului prin comunicare ma instinta de respingerea cererii pentru ajutor judiciar ca nefondata pentru speta de fata
Deacord!
Insa comunicarea respectiva continea cateva inexactitati:
1.Facea referire la faptul ca am depus aceasta cerere la judecatoria Onesti si nu la judecatoria Constanta
2.Mi se adresa ca fiind fratele si nu fiul piratului
3.Mi se comunica ca am primit citatii la date diferite decat cele pe care le primisem pentru infatisarea in fata judecatorului cu actele care sa ateste veniturile mele si ale celorlati cu care locuiesc
4.Ma instiinteaza ca de fapt nu am depus nici un act doveditor al veniturilor mele si ale celor cu care locuiesc ca nu am depus nici o declaratie cum ca nu am beneficiat de ajutor judiciar in ultimele 12 luni ,prin urmare nu se dovedeste starea de nevoie.
Am mers la registratura sa fac aceste precizari printr-un inscris dar mi sa spus doar ca pot sa fac asta doar daca depun o cerere de de reexaminare
Nu vreau sa depun o cerere de reexaminare intrucat am inteles ca decizia judecatorului este corecta,insa ce ma nedumereste este aceasta acuzatie de la punctul 4. cum ca nu am depus nici un fel de inscrisuri cand stiu ca i le-am inmanat .
Ce ar trebui sa fac in situatia asta?
M-am gandit sa trimit aceste precizari prin posta catre judecatoria Constanta
Ar avea vreo relevanta?S-au ar trebui sa renunt?
Ma gandesc ca m-ar putea afecta pe parcursul procesului pentru punerea sub interdictie a tatatalui meu
Cel care citeste decizia de la dosar ar pute gandi" Un neserios care face o cerere de ajutor dar nu se oboseste sa dovedeasca starea de nevoie cu acte"
Ce ar trebui sa fac?S-o las balta sau sa trimit aceste precizari prin posta judecatoriei?
Buna ziua
Problema mea este urmatoarea:
Tatal meu a suferit un accident cerebral hemoragic in urma caruia a ramas cu sechele grave atat fizice cat si psihice.Are dementa vasculara,este hemiplegic ,memoria este afectata sever,are simptome delirante,halucinatii.Este sub tratament psihiatric.Discernamintul lui este nul.
Este incadrat in grradul de handicap grav cu asistent personal.
Inainte de accident decisesem sa vindem apartamentul dar acum situatia sa complicat
Din cat am inteles trebui deschis un proces in care se cere punerea sub interdictie,in urma evaluarii medicului de la IMNL apoi judecatorul decide punerea su interdictie daca este cazul.
Intrebarile mele sint urmatoarele:
Am nevoie de un avocat specializat in dreptul familiei,civil sau este suficient un avocat din oficiu?
Care este procedura standard?
Ce valoare au taxele pentru curatela,tutela punere sub interdictie?
Care este onorariul (mediu) pentru acest gen de proces si cum se calculeaza?
Din cate am inteles persoanele cu certificat de handicap grav sint scutite de taxa de timbru.Adevarat?
Mai exista si alte taxe?Puteti avansa o suma ca si cheltuiala totala pentru intreg procesul?
Un notar mia spus ca procesul ar putea dura intre 6-12 luni. Confirmati?
Sint pe punctul de a ma angaja ca asistent personal pt tatal meu (momentan nu lucrez.)Legea .art 112 specifica ca cel care solicita tutela trebuie sa fie angajat.E valabil pentru toate cazurile sau este interpretabil?Are insemnatate in fata instantei?
Pentru a cumpara un imobil este necesar acordul instantei tutelare sau acesta este necesar doar la vinzarea imobilului in numele tatalui meu?
Un notar cu care am dscutat ma informat ca doar la vinzarea imobilului este necesara acest acord nu si la cumpararea ulterioara a unui imobil.Din cate mi sa spus este suficienta semnatura mamei mele pentru cumpararea unui imobil pentru parintii mei.Confirmati?
Apreciez daca mi-ati putea raspunde punctual.Va multumesc anticipat
imi puteti trimite oferte de colaborare odata cu raspunsul.