avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate doinatruica

Activitate doinatruica

Buna ziua. Doresc sa va adresez o intrebare legata de faptul cat de legala este oferirea de beneficii extrasalariale prin intermediul diverselor platforme online.
Exemplul concret este legat de faptul ca intre angajat si angajator intervine o terta persoana cu care angajatul nu are nici o relatie contractuala.
Angajatorul livreaza catre tert, banii in suma si la data specificata in contractul dintre angajat si angajator.
Terta firma, decide cand si pana la ce data ofera accesul la beneficiile salariale ale angajatului.
Im baza a ce temei legal, terta persoana poate retine accesul, ingradi sau conditiona, accesul la drepturile salariale ale unui angajat? Concret, tertul, conditioneaza anagajatul de, crearea unui cont, depunere cereri pana la o data calendaristica, alfel, accesul la beneficiile salariale, iti este blocat.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Poate fi executat un bun imobiliar ipotecat in baza unui contract de fidejusiune semnat cu un alt creditor?
Apartament luat prin credit ipotecar cu o banca si contract de fidejusiune semnat cu o alta banca.
Contract de fidejusiune semnat pe firma iar apartamentul achizitionat pe persoana fizica care este administratorul firmei.
Multumesc mult!
Am o platforma care are codul caen 4619, dar vreau sa creez o retea de servicii medicale online si in clinica. Ce cod CAEN pot adauga?
Buna ziua, as vrea sa divortez de sotul meu. Suntem impreuna de aproape 19 ani si casatoriti de 3 ani. Eu am facut un credit prima casa in urma cu aproximativ 8 ani, este pe numele meu. Rata creditului a fost efectuata din veniturile mele, ramanand cu foarte putini bani ma ajuta la cheltuielile casei. Ma intereseaza sa stiu daca el are dreptul la acest apartament. Ma puteti ajuta?
Discuție Sarcina
Buna ziua, am o nelamurire ai as avea un pic nevoie de ajutorul vostru.
Doresc sa raman insarcinata dar nu stiu daca voi beneficia de indemnizatie pentru ca am fost angajata la o companie timp 3.6 ani, ulyterior am facut o pauza de 2 luni si ulterior m-am angajat iar si am o vechime de 1 luna.
Trebuie sa am un contract de munca (perioada nedeterminata) 12 luni consecutive si ulterior sa raman insarcinata, sau pot sa raman insarcinata si sa insumez 12 luni pana cand voi avea concediu prenatal?

Va multumesc!
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: fratele meu este casatorit si are 2 fetite, 6 ani, respectiv 2 ani. In telefonul sotiei a gasit foarte multe mesaje porno cu o persoana de sex masculin. In urma discutiei cu sotia, aceasta a negat faptul ca l-ar fi inselat dar a discutat cu persoana de sex masculin si a confirmat inselaciunea.
In urma discutiilor purtate cu sotia lui ea este de acord ca el sa ia in custodie una dintre fetite si ea una, insa el nu nu este acord.
Avand in vedere varsta copilelor ce posibilitate exista ca fratele meu sa ia ambele fetite in custodie?

Va multumesc!

Cu respect,

Doina Truica