avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Poate fi executat un bun imobiliar ipotecat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Poate fi executat un bun imobiliar ipotecat in baza ...

Buna ziua,
Poate fi executat un bun imobiliar ipotecat in baza unui contract de fidejusiune semnat cu un alt creditor?
Apartament luat prin credit ipotecar cu o banca si contract de fidejusiune semnat cu o alta banca.
Contract de fidejusiune semnat pe firma iar apartamentul achizitionat pe persoana fizica care este administratorul firmei.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 10:10, 26 Mai 2023
Bună ziua,

Dacă apartamentul a fost achiziționat de către persoana fizică prin contract de credit ipotecar, banca (creditorul ipotecar) va putea urmări acest bun în baza ipotecii constituite în favoarea sa.

Fidejusorul (societatea) răspunde cu bunurile din patrimoniul său propriu față de creditor. Fideiusorul nu poate să răspundă, pentru obligația pe care o garantează, cu bunurile altei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare scadenta anticipata CristinaMunteanu83 CristinaMunteanu83 Buna ziua, In 2008 am accesat un credit PF de nevoi personale cu garantie ipotecara in CHF de la banca X. Din luna februarie a.c. nu am mai achitat din ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Executare silită bunuri care nu fac obiectul garanției. are șanse o acțiune privind abuzul de drept și rea-credința executorului? maxxlro maxxlro As dori sa stiu care ar fi sansele de castig ale unei actiuni privind abuzul de drept sau formularea cu rea credinta ori inducerea in eroare a instantei cu ... (vezi toată discuția)