avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce cod CAEN pot adauga?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce cod CAEN pot adauga?

Am o platforma care are codul caen 4619, dar vreau sa creez o retea de servicii medicale online si in clinica. Ce cod CAEN pot adauga?
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: consultanta juridica ONRC , utilizator 11:25, 2 Septembrie 2021
Buna ziua. Serviciile medicale sunt activitati desfasurate sub conditia obietului unic de activitate, In anumite judete, ORC mai accepta sa adaugati cateva coduri legate de serviciile medicale, asta in functie de judetul unde depuneti dosarul . Singura exceptie pentru activitati "conexe" este caen 8690. Codul pentru clinica medicala este :8622 -Activitati de asistenta medicala specializata .Aceasta clasa include:
-consultatii si tratamente medicale de specialitate in diverse domenii, acordate de catre medici specialisti si chirurgi Aceasta clasa include de asemenea:
-centre de planificare familiala care ofera tratamente medicale cum ar fi sterilizarea si intreruperea de sarcina, fara cazare
Aceasta clasa exclude:
-activitati de asistenta spitaliceasca pentru pacientii internati, vezi 8610
-activitati ale moaselor, fizioterapeutilor si a personalului paramedical, vezi 8690

In concluzie, codurile pe care le aveti deja sunt incompatibile cu activitatea medicala. Aveti 2 variante:
1. pastrati firma actuala, schimbati obiectul principal si renuntare codurile secundare actuale
2. faceti o noua firma cu obiect de activitate medical.

Atentie!!! in ambele cazuri administratorul sau unul dintre administratori trebuie sa aiba diploma de medic specialist + avizul colegiului medicilor vizat pe anul in curs. Daca se numeste al doilea administrator, acesta poate sa aiba si puteri restranse, exclusiv medical , asta numai daca mai exista un administator cu puteri depline.

vezi aici [ link extern ]
Lista privind activitătile economice pentru desfășurarea cărora legea impune condiția obiectului unic de activitate detalii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru deschiderea unui cabinet psihologie. emil65 emil65 As dori sa deschid un cabinet de psihologie-logopedie. Se pot accesa fonduri nerambursabile pentru acest domeniu? (vezi toată discuția)
Societate cu doua nume Ramona_2012 Ramona_2012 Buna ziua, detin o societate cu domeniul de activitate electric. As dori sa stiu daca acestei societati pot sa-i adaug ca si un alt COD caen 8690 care sa fie ... (vezi toată discuția)
Pedichiura medicala se incadreaza in cod caen 8690? Bineata Bineata Buna ziua,Pedichiura medicala, se incadreaza in cod caen 8690? Reprezinta un serviciu medical? Ce studii trebuie sa aibe persoana ca executa? In ce spatii se ... (vezi toată discuția)