avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate george_efrem

Activitate george_efrem

Si ce cota au respectivii din locuita si ce cota are sotul supravietuitor?
Va rog sa ma lamuriti intr-o pb. legata de dreptul la mostenire. In cazul in care o familie nu are copii si unul din soti moare, cine are dreptul la mostenire casa/ alte bunuri, in afara de sotul supravietuitor?
Specific fapul ca locuinta este cumparata de cei doi soti si tot ce au obtinut, este din propriile venituri.
Răspuns la discuția Decizie de preaviz - contestare
Am dus certificatul medical, dar nu au vrut sa-mi dea numar de inregistrare. S-au purtat foarte agresiv, spunand ca vor sa anuleze concediul, ca vor mai repede sa scape de mine din firma si ca trebuie sa vin urgent in aceasta perioada in care am concediu si sa predau colegului tot ce lucram. Am incercat sa discut cu mai multe persoane in firma, dar toti au spus ca nu au voie sa dea numar de inregistrare, pentru ca asa li s-a spus de catre conducere. Fiind data de 5 a lunii, am lasat foile acolo, nemaiavand ce sa mai fac. Nu stiu cum sa mai procedez. Sper sa nu am probleme sa nu-mi plateasca aceste zile.
Răspuns la discuția Decizie de preaviz - contestare
Imi puteti spune, va rog, unde trebuie inregistrat certificatul cu concediul medical? La secretariat cu nr. de inregistrare sau la personal? Cum am dovada ca am depus la timp?
Răspuns la discuția Decizie de preaviz - contestare
Nu stiu cum se procedeaza cu adresa de inaintare. Nu o pot duce si personal?
Răspuns la discuția Decizie de preaviz - contestare
Multumesc! Deci maine anunt ca sunt in concediu medical doamna de la personal. Pot trimite pe un coleg certificatul de concediu medical?
Răspuns la discuția Decizie de preaviz - contestare
Mi s-a spus ca nu-mi da un act. Eu intru de maine in concediu medical si oricum nu ma mai duc la munca. Vreau sa va intreb si despre acest aspect. Cum trebuie sa procedez? Anunt maine directorul, seful de departament sau pe doamna de la personal? Tinand cont de faptul ca nu ma au la inima, trebuie sa anunt si telefonic si pe email? Ma gandesc ca sa nu am probleme... In cat timp trebuie sa duc actele de la medic? Specific faptul ca nu am mai fost niciodata in concediu medical si de aceea nu stiu cum sa procedez corect.
Răspuns la discuția Decizie de preaviz - contestare
Legat de aceasta concediere, am fost chemat saptamana trecuta in biroul doamnei de la personal si, desi au trecut doar 9 din cele 20 de zile de preaviz, doamna mi-a spus sa nu mai vin, pentru ca asa doreste domnul director. Eu i-am zis ca nu e corect sa nu stau cele 20 de zile si ea a devenit agresiva, a spus ca in firma toti trebuie sa ascultam de director si ca o sa-mi ia accesul la calculator, nu o sa mai am ce sa fac si trebuie sa accept sa plec. Cand am intrebat daca e vreun act prin care cere asa ceva, mi-a spus ca nu are asa ceva si ca trebuie sa am incredere deplina, ca directorul imi vrea binele. Asta nu pot sa cred, ca el m-a dat afara! Ce argumente sa aduc, astfel incat sa scap de presiunile facute de ei?
Răspuns la discuția Decizie de preaviz - contestare
Eu nu trebuie sa semnez fisa de lichidare pana nu obtin acesti bani? Mi s-a mai intamplat in un alt loc de munca, in urma cu multi ani, cand am semnat o fisa de lichidare si nu mi s-au mai dat bonurile de masa restante, iar motivatia a fost ca din moment ce am semnat, nu mai aveam nici un fel de pretentie de la firma respectiva. Nu as vrea sa repet aceeasi greseala si de aceea ma informez.
Răspuns la discuția Decizie de preaviz - contestare
Am inteles. Nu poate invoca situatia economica precara?