avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate sanryu

Activitate sanryu

Am vorbit cu un avocat si mi'a zis urmatoarele:
1. Cei 3 mostenitori sa faca un partaj voluntar partial intre ei, 2 sa renunte la cota parte pe care o au pe masina, si sa revina unuia singur 100% proprietatea masinii.
2. Sa faca un nou contract de vanzare cumparare intre cel care a ramas proprietar pe masina si cel de la care am cumparat eu masina, adica primul cumparator, tot cu aceasi data cu care a fost realizat si primul contract de vanzare-cumparare.

In acest caz zice el, va fi ok.
Acum astept sa vedem ce se intampla. Va anunt daca aceasta metoda a mers, poate mai are cineva nevoie.
Am vorbit cu fostul proprietar, cel care a facut parte ca Fiu in succesiune, si l'a sunat pe notar si el a spus ca nu stie despre asa ceva, si ca cei de la politie nu procedeaza corect.

Si mi'a cerut un temei legal sau o lege prin care se aplica toata chestia asta.
Si eu nu stiu ce sa mai zic.
Si ce trebuie sa fac concret ?
Multumesc pentru raspuns.
Nu stiu exact ce inseamna rol fiscal, dar la ANAF masina deja este pe numele meu, daca are ceva legatura cu asta.

As vrea sa stiu care este temeiul legal si legea in baza careia este speculata aceasta speta la politie, ca o masina cu 3 proprietari nu poate fi transcrisa.

Si ce pot face de in continuare, cum procedez ?
Sa faca ei partajul si apoi sa imi vanda mie masina direct ?
Sau cum?

Multumesc anticipat.
Asta le'am explicat si eu... Sunt actele de la notar si este totul legal. Dar cei de la politie spun ca nu este de ajuns certificatul de succesiune + actul de vanzare - cumparare...
Si mai trebuie acel document prin care se atesta ca 2 au renuntat la masina si unul singur a ramas proprietar... Deoarece, spun ei, pe un autovehicul nu poate exista mai mult de 1 proprietar ...!
Buna ziua,

Am o intrebare legata de cumpararea unui autovehicul care a fost mostenit, si nu s-a facut partajul, doar succesiunea.
Nu stiu sa explic totul in termeni legali :) Voi spune o poveste...

Situatia este urmatoarea:
1. In urma cu 3 luni s'a produs un accident si o persoana a murit, de pe urma acestuia a ramas o masina la care s'a facut o succesiune legala la notar (nu partaj) iar cei 2 copii si sotia au mostenit acea masina.
2. Tot la notar + inregistrare la primarie masina respectiva a fost vanduta catre o persoana. Toate 3 persoanele mostenitoare au fost de acord cu vanzarea acesteia, fiecare semnand ca sunt de acort sa o vanda.
3. Persoana care a cumparat masina nu a transcris'o (era samsar), iar eu am cumparat masina de la acesta (nestiind ce probleme vor aparea).
4. In acte totul a fost legal.... 3 mostenitori legali au semnat si 1 a cumparat masina, mi s'a parut in regula.

Care este problema mea:
La RAR am trecut cu masina fara probleme, dar la Politie la transcrieri m'au oprit deoarece au spus ei, ca nu exista nici un proprietar pe masina respectiva dupa moartea persoanei, cea care a fost ultima trecuta in cartea masinii.

Ei mi'au spus ca trebuie ca cei 3 mostenitori sa mearga la notar si sa faca o declaratie ceva, prin care 2 dintre ei renunta la masina, si doar 1 devine proprietar pe acesta, si in concluzie o poate vinde.

Eu aici nu inteleg... trebuie facut partaj? Cum sa mai vanda masina daca aceasta a fost deja vanduta deja si revanduta ?

Am citit o gramada pe internet, dar sunt 100 de pareri...
Cum trebuie procedat, sunt disperat !

Multumesc anticipat.