avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate Maggie07

Activitate Maggie07

Buna ziua,
Am citit cateva dintre articolele si postarile de pe acest website in legatura cu infiintarea unui SRL-D si am inteles ca unul dintre documentele ce trebuie incarcate pe siteul [ link extern ] :

**Documentul care să ateste că Asociatul/administratorul SRL-D a avut calitatea de şomer sau absolvent în anul precedent şi/sau anul curent înregistrării SRL-D la Registrul Comerţului. Se vor lua în considerare doar absolvenţii de învăţământ secundar sau terţiar, precum şi şomerii înregistraţi la ANOFM.

Doar absolventii si somerii pot infiinta SRL-D? Mentionez ca eu am lucrat in strainatate pana acum ( nu in Europa). Si daca o persoana are un job full time in Romania nu poate infiinta un SRL-D, nu poate beneficia de finantare?
Va multumesc pentru ajutor.
Multumesc pentru postare, ce bine ca mai exista si oameni care se gandesc sa imparta ce au invatat pe cont propriu cu ceilalti. Foarte util!
O zi buna
Buna ziua,

Planuiesc sa deschid o cresa in Romania, de mici dimensiuni (la inceput), si as dori sa stiu care sunt aprobarile de care am nevoie, dat fiind faptul ca e vorba de o unitate cu si pentru copii, unde se va servi si mancare.
Imi puteti spune, in afara de actele uzuale pentru infiintarea unei afaceri, care sunt reglementarile pentru infiintarea unei crese si cam cat de greu este sa obtin acele avize?
Si inca o intrebare, se poate infiinta o cresa ca SRL-D?
Va multumesc.
Buna ziua,
Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si m-am lovit de o situatie putin diferita. Nu am gasit niciun raspuns pana acum.

Vreau sa ma casatoresc cu viitorul meu sot (strain) intr-o alta tara la Ambasada Romaniei si unul dintre documentele necesare este certificatul lui de nastere si traducerea in romana. Problema este ca certificatul lui e cam uzat si greu lizibil, plus ca cei din tara lui au refuzat sa i l traduca in Engleza, daramite in Romana. Tot ce i-au putut oferi sunt alte acte suport pentru certificatul de nastere. Totodata, si ambasada lui din tara unde ne aflam poate sa il ajute cu orice act doveditor.

Este posibil sa folosim actele acelea traduse in romana, ca suport/dovada a certificatului lui de nastere in loc de traducerea in romana propriu zisa? (adica certificat original + acte deoveditoare traduse in romana).
Credeti ca e un lucru peste care nu se poate trece? Sa fiu sincera, mi-e usor frica sa intreb Ambasada Romaniei pentru ca ma tem sa nu se aleaga cel mai confortabil raspuns adica "nu" cu toate ca e absurd sa mi se refuze dreptul la casatorie doar pentru ca nu exista o traducere in romana a certificatului de nastere propriu zis, din moment ce pot dovedi prin alte documente vizate de ministerele din tara lui.
As vrea niste raspunsuri bazate pe experienta sau pe cunoastere a legilor, nu pe pareri :) Va multumesc.