avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina00001

Activitate Cristina00001

Asa voi face - voi depune documentele impreuna cu o cerere de recalculare.
Contractul exista, iar taxele la stat sunt platite. E un drept de care pot beneficia si la care n-as vrea sa renunt asa usor.

Prefer sa fac acum demersuri decat sa aflu, ulterior, ca acest caz ar fi putut solutionat favorabil. Am mai facut asta o data :)
Sper sa mai beneficiez de sfaturile dvs.

Va multumesc!

PS: Nu vazusem raspunsul dvs legat de depunerea cererii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Da, ar fi fost bine.
Inteleg din raspunsurile dvs. ca, chiar daca voi depune celalat contract, nu am sanse sa se recalculeze indemnizatia. Nici daca depun o solictare scrisa de recalculare in care sa explic motivele? Exista sanse de succes?

Va multumesc.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Am un copil in varsta de 1 an si jumatate. Pana la 11 luni am fost in CIC si apoi am intrat in plata stimulentului de insertie. Conform noii legi (Legea nr. 66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor) pot reintra din nou in CIC.
Anterior datei nasterii copilului (12 luni) am realizat venituri avand 2 contracte de munca simultan. Ambele contracte au fost legale, valide, inregistrate la REVISAL. Contractele au fost intrerupte exact inainte sa se nasca copilul. 85% din suma veniturilor lunare pentru aceste contracte depasea cu mult plafonul de 3.400 lei care exista atunci.
Dupa nastere, am depus dosarul pentru indemnizatie pe vechea lege. Pentru ca exista acel plafon de 3.400 lei, am fost sfatuita chiar de doamnele de la Asistenta Sociala sa depun doar unul din contracte “ca oricum nu ma ajuta cu nimic sa le depun pe ambele”. Asa am facut, am depus un singur contract.
Intrebarea mea este: cum fac ca acum, cand depun cererea de reintrare in CIC, sa imi ia in calcul ambele contracte avand in vedere ca noua lege nu mai prevede acel plafon de 3.400 lei? Cei de la Asistenta Sociala imi zic iar ca nu are rost sa mai depun al 2-lea contract (cel pe care nu l-am depus initial) ca oricum nu mi-l ia nimeni in considerare.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Va multumesc