Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate openfire12

Chiar si scarile pe care urc sunt pe domeniul public?
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca am voie sa asez pe bordura (lata de aproximativ 30cm) aflata la baza fundatiei imobilului in care imi desfasor activitatea SRL-ului, o reclama din polistiren sub forma de inghetata. Dar pe scari? Mentionez ca inca nu detin autorizatia de functionare. Astept raspunsul celor de la ISU si DSP. Multumesc
Buna ziua, eu si sotia avem deschis un srl in domeniul alimentatiei publice, fara sa fim angajati. Ea se ocupa in mare parte de afacere. Eu sunt insa angajat la o multinationala si am dori sa facem copil. As dori sa stiu daca pot ca dupa nastere sa beneficiez eu de concediu de intretinere a copilului dar sa ma ocup eu de firma in timp ce sotia se va ocupa de copil. Ma intereseaza daca din punct de vedere legislativ este legal acest lucru. Multumesc
Răspuns la discuția Durata succsesiune
Aveti dreptate. Am dat 2000 euro avans si am intocmit doar o hartie de mana cu un martor de fiecare parte. M-am interesat la cateva birouri notariale si mi s-a spus ca nu putem face acel document la notariat datorita problemei de succesiune.
Oare mai pot recupera avansul? Daca da, cum?
Va multumesc pentru raspunsuri.

raluk0207 a scris:

Nu va supărați, dar cred ca moștenitorii v-au cam dezinformat. Dar rau de tot!
Este absolut imposibil ca o dezbatere succesorala la notar, pe o jumătate de casa de la țară, să coste 15.000 lei.
Luați copii după acte și verificați singur la un notariat.
Nici dacă era vreo vila in Primaverii nu ar fi costat atat.
Cred ca vânzătorii dvs cam trag de timp.
Si cumva intuiesc ca v-au cerut și un avans.

Intentionez sa cumpar o casa la tara dar succesiunea pe 1/2 din imobil nu este rezolvata. Proprietara a 1/2 din imobil e decedata dar mostenitorii au cazut de acord cu privire la pretentii materiale. Am fost informat ca s-a incercat rezolvarea prin notariat dar aparent costurile financiare erau foarte mari aprox 15000 lei. S-a apelat la instanta de judecata ( tribunal) inca din Decembrie si inca nu s-a rezolvat. Oare aproximativ, in general, cat dureaza astfel de spete? Am inteles ca Iulie si august este concediu. Oare pe durata concediului, pot sa trag sperante ca mai avanseaza situatia putin? Multumesc.
Răspuns la discuția Ordin de restrictie
Am inteles.

Mai am cateva intrebari daca ma puteti ajuta va rog:
Care sunt pasii de urmat?
Unde sa merg si cu ce documente?
Cam cat m-ar costa si daca am sau nu nevoie de avocat?
Cat dureaza procedura aproximativ?
Daca acest ordin intra in vigoare, ce risca persoana in cauza daca nu il respecta?

Va multumesc.
Este vorba de Contract de intretinere cu uzul fruct viager (nu stiu exact dar nu cred ca e cu vanzare-cumparare) nu sunt in trara, sa pot verifica.
Este nevoie si de martori sau probele sunt suficiente?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns Geanina.
Ce fel de probe sunt necesare? Am inceput sa o inregistram audio si video cand urla, adresand cuvine jignitoare. Este nevoie de inregistrare si cand ameninta? Ex da foc la casa, lasa gazulpronit, etc Inregistarea video cu telefonul este valabila? Putem face asta/ avem dreptul? Va rog sa imi dati cateva exemple de probe.

Actul care l-a facut batrana batrana este un act prin care a trecut-o pe sotia mea mostenitoarea casei dupa moartea dansei, care pana atunci are drept uzfruct, cu conditia ca sotia sa o ingrijeasca pana la moarte.

Multumesc
Buna ziua,

Sotia mea a fost crescuta de bunicii ei. Parintii ei s-au despartit de la o varsa frageda, tatal a disparut din viata ei iar mama ei nu s-a ocupat apsolut deloc de cresterea ei. A plecat de acasa inca de cand avea 4-5 ani pentru a sta cu un barbat care a intretinut-o (ea nu a lucrat) de atunci pana in prezent. Totusi, in tot acest timp, in fiecare weekend vine acasa, mananca si consuma fara a aduce macar o paine.
Problema este ca in ultimii 5 ani, de cand bunicul sotiei a decedat, certurile si scandalurile sunt la ordinea de zi in fiecare weekend.
Situatia e urmatoarea: Imediat dupa ce batranul a decedat, soacramea si-a cerut partea de pe urma lui. S-a mers la notar s-a stabilit partea ei la 6000 de euro si s-au platit de catre batrana. Ca urmare a acestui fapt, batrana a facut act pentru casa sa fie mostenita in totalitate de sotia mea dupa moartea dansei. De atunci, in fiecare weekend vine acasa, consuma bauturi alcoolice si face scandal, distruge, urla ameninta. Politia refuza sa mai vina, a venit de nenumarate ori, ne-a spus sa nu o lasam inauntru. dar ea sare gardu sau vine prin gradina, chiar daca incuiem usa.
Va rog din suflet sa imi spuneti care sunt pasii de urmat si daca avem nevoie de dovezi sau martori. Mentionez ca batrana, proprietara de drept, se deplaseaza cu dificultate avand 6 operatii la un picior, nu as dori sa o taram prin tribunal.
Va multimesc!
Buna ziua,

Am absolvit un curs(360 ore) de calificare manichiura pedichiura si am obtinut un certificat de calificare profesionala cu un nivel de calificare 1.
Doresc sa inchiriez un post de manichiura pedichiura si as dori sa stiu de ce acte si de unde pot sa le obtin. Trebuie sa infiintez un PFA, II etc, care ar fi mai ok?
Daca ati putea sa imi spuneti si ceva costuri aproximative pentru inceput as fi foarte recunoscatoare.

Multumesc.