avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate ISTVANJ

Activitate ISTVANJ

Buna ziua,
In luna februarie 2019 un verisor mi-a cerut CNP-ul tatalui meu, care este decedat de 8 ani si jumatate. Deoarece nu a vrut sa-mi dea detalii, am apelat la un avocat, pentru a afla ce se intampla. Am aflat ca verisorii mei l-au bagat intr-un proces si pe tatal meu, inainte ca acesta sa fi fost decedat, pentru niste pamanturi, astfel anul trecut, in luna septembrie 2018, s-a emis sentinta definitiva, in favoarea celor doi verisori si al tatalui meu. Deoarece sotia si doua cumnate si un cumnat, lucreaza la arhiva judecatoriei din oras, respectiv sotia si o cumnata sunt la arhiva, o cumnata este grefiera, iar cumnatul sau duce corespondenta de la judecatorie, influenta este foarte mare si in defavoarea mea. Avocatul mi-a zis sa-i dau documentele necesare dupa tatal meu, pentru a se putea emite titlul de proprietate; astfel am depus personal la primaria din oras documentele dupa tatal meu, ca si complectare la cererea depusa de catre verisorii mei. Avocatul meu dupa ce a aflat despre cine e vorba, mi-a facut copie dupa dosar, mi-a luat banii si c-am atat, zicand ca nu vrea sa-si strice relatiile. Mentionez ca tatal meu si eu nu am primit in aceasta perioada nici o citatie, procesul a durat aproximativ 10ani.
Am cerut parerea notarului, care mi-a facut succesiunea dupa tatal meu, si mi-a zis sa vorbesc cu verisorii si sa-i chem la notar pentru a stabili cotele, deoarece in sentinta nu sunt prevazute. La primaria orasului, m-am interesat titlul de proprietate nu a fost eliberat inca , deoarece verisorului meu care a facut solicitarea, mai trebuie sa depuna inca niste documente de la expertul care a facut masuratorile, in timpul procesului. Verisorii refuza sa colaboreze cu mine. Actele cerute suplimentar pentru eliberarea titlului inca nu s-au depus, de atunci a trecut o jumatate de an.
Intrebarea mea este ce sa fac mai departe, trebuie sa astept eliberarea titlului de proprietate, sau pot porni proces impotriva verisorilor mei?

cu repect,
Judit
Buna seara, am si eu o intrebare mai este posibila la aceasta data, depunerea unei cereri pentru retrocedarea unui teren confiscat inainte de 1989?
Va multumesc frumos
Bună ziua, este legal si posibil din punct de vedere fiscal a se înregistra in contabilitate o factura de import in felul urmator: factura este emisa intr-un stat UE, dar nu este emisa în moneda document EURO și nici în moneda tarii emitente ci este emisa în moneda tarii noastre, este Invoice/currency Lei ; iar in contabilitate la receptia bunurilor, se înregistrează factura ca și o achiziție normala cu TVA. Mulțumesc frumos
Buna ziua, am o intrebare legata de numarul de zilele de concediu medical de care pot sa beneficiez, avand in vedere faptul ca in ultimul an am avut 126 zile de concediu medical pentru perioada de nastere si lauzie, si dar dupa aceste zile de concediu medical, m-am reintors in campul muncii. Multumesc anticipat pentru raspuns.