avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Import de bunuri din UE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Import de bunuri din UE

Bună ziua, este legal si posibil din punct de vedere fiscal a se înregistra in contabilitate o factura de import in felul urmator: factura este emisa intr-un stat UE, dar nu este emisa în moneda document EURO și nici în moneda tarii emitente ci este emisa în moneda tarii noastre, este Invoice/currency Lei ; iar in contabilitate la receptia bunurilor, se înregistrează factura ca și o achiziție normala cu TVA. Mulțumesc frumos

Alte discuții în legătură

Facturi emise de ue in ron cactusul cactusul Cum as putea inregistra bunurile (marfurile) achizitionate din UE in Ron? Pe factura scrie codul fiscal din tara respectiva (al reprezentantului firmei in ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitara ANA700303 ANA700303 Am urmatoarea problema: la data de 28.01.2008 au fost emise 5 facturi reprezentand marfuri, din Ungaria catre o firma din Romania. Data livrarii marfurilor se ... (vezi toată discuția)
In ce moneda trebuie facuta plata externa ? cicidaniela cicidaniela buna ziua am de facut o factura externa fara tva (amandoi suntem platitori de TVA) (ptr.Cehia) 1. factura se face in lei sau euro ? 2.cehul plateste in ... (vezi toată discuția)