avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate andrei_i_p

Activitate andrei_i_p

Răspuns la discuția Salariu ioc, preaviz ioc?
Da, dar cum dovedesti ca refuza ?

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul are obligația legală de a înregistra demisia. Refuzul de a face acest lucru se sancționează cu amendă între 1.500 și 3.000 de lei.

Asa este, nici nu se poate converti cumva nu ?

Cornel Vasile a scris:

Ce spuneti dvs nu constituie vechime in munca.

Răspuns la discuția Salariu ioc, preaviz ioc?
5 iunie, contractul este determinat, pe 12 luni, si acum administratorul firmei se cacaie sa primeasca foaia de demisie cu preaviz nu stie ce sa scrie pe ea...

Cornel Vasile a scris:

Care este data de inceput a activitatii ?

Un angajat ce are trecut in contract 30 de zile perioada de proba si salariu de 4000 ron brut, a primit in prima luna 1200 si in a doua 1400. Cand a intrebat de ce sumele sunt asa mici i sa zis ca perioada de proba este de 3 luni, ca asa e regulamentul intern. Care e parerea dvs despre aceasta ? Poate sa plece fara perioada de preaviz ? Daca da cum ? Firma are angajati romani si straini, din india.
Buna ziua, nu exista nici o posibilitate oare ?
Buna ziua, se poate prin contractul de inchiriere a unui apartament si eventual pfa la proprietar sa se contorizeze ca vechime in munca ? Daca da, cum ? Multumesc.
Firma la care lucrez mi-a cerut sa-mi instalez aplicatia evrotrust pt a semna digital hartiile venite de la firma, adeverinte, acte aditionale etc. Am intrebat daca se vor mai semna si acte fizice pe hartie si raspunsul a fost ca nu.
Cat de legala este folosirea doar in format electronic a semnarii documentelor ? Mie unul nu-mi creeaza senzatie de securitate folosirea exclusiva a unei aplicatii pe telefon pentru semnarea unor acte.
Răspuns la discuția Evacuare chirias fara chirie
Si chestia asta dureaza ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Prin judecată.

Daca o ruda a unui proprietar de imobil este tolerat intr-un imobil si nu exista contract de inchiriere cum poate proprietarul sa evacueze acel imobil ?
Buna ziua, un angajator, o fabrica in domeniul textilelor ar putea refuza o zi libera legala pe principiul ca majoritatea angajatilor sunt din sri lanka si nu-i intereseaza sarbatoarea noastra legala ?

Ar trebui scris in contractul de munca in mod explicit ca se acorda dreptul la zilele libere legale? Despre zilele libere legale se scrie in contract doar in partea de salarizare.