avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate andrei_i_p

Activitate andrei_i_p

Tocmai ca e o avocateala ma sperie. Faptul ca e obligatoriu inv. e deja reglementat daca nu ma insel. Cred ca au aparut deja prin presa cazuri de parinti amendati sau mai rau pt ca nu si-au inscris copiii la scoala.
Eu tind sa cred ca altul e motivul aparitiei acestui contract. Dar asta e alta discutie.

Eu caut raspuns la intrebare, se bate sau nu cap in cap amendarea cu scopul si tipul acestui contract?

adriandimitriu a scris:

Imi cer scuze daca v-am jignit. Privitor la contract, CRED (e o parere) ca departamentul juridic s-a trezit ca invatamantul e obligatoriu si pentru elevi si, in consecinta, pentru parinti si a creat aceasta formula. Chiar daca nu e inscrisa in vreo lege, ea nu e ilegala. E un mod de obliga parintii sa-si asume trimiterea explicita a copiilor la scoala. Mi se pare o 'avocateala' iscusita.
andrei_i_p a scris:
Multumesc de raspuns, insa eu insist asupra faptului ca primesti amenda daca nu semnezi contractul.....
De altfel invatamantul este obligatoriu si a fost de ceva timp fara acel contract.....
.... As aprecia totusi ca viitoarele comentarii sa fie strict la subiect fara insinuari sa le zic malitioase/rautacioase.
O zi buna.

Multumesc de raspuns, insa eu insist asupra faptului ca primesti amenda daca nu semnezi contractul.

Contractele ce le-ati dat ca exemple foarte bune le poti refuza daca iti convine sa stai fara curent etc DAR nu primesti amenda pt nesemnare.

De altfel invatamantul este obligatoriu si a fost de ceva timp fara acel contract.

Din e ordin de ministru si nu lege trecuta prin parlament.

As aprecia totusi ca viitoarele comentarii sa fie strict la subiect fara insinuari sa le zic malitioase/rautacioase.
O zi buna.

adriandimitriu a scris:

Documentul GDPR confirma ca ati fost informat despre......... si sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale din contract. Nu sunteti de acord cu contractul, nu va trebuie nici GDPR.
Privitor la contract, iata cateva exemple de alte contracte cu forma obligatorie pe care nimeni n-o contesta:
- contractele de servicii (electricitate, apa-canal, colectare deseuri, telefonie mobila);
- contractele bancare;
- contracte tip prima casa, rabla, etc.
- toate cumparaturile pe care le faceti FARA contract si care se supun doar legislatiei protectiei consumatorului.
Nu in ultimul rand, o parte din invatamant e obligatoriu, conform legii. Prin urmare nu e nici o amenintare, e aplicarea legii. Dar aveti alternativa de a va adresa sectorului privat de invatamant, unde veti avea surpriza sa constatati acelasi lucru.

Este legal contractul educational ce este prezentat parintilor la inceput de an scolar ?
Daca sunt obligat sal semnez sub amenintarea amenzii cum este acest contract valabil ca si act juridic ?
De asémenea daca se invoca gdpr-ul pentru prelucrarea datelor personale care este un consimtamant ce nu poate fi impus cum se potriveste aceasta cu amenda de care esti amenintat ?

Multumesc.
Bună ziua,
Îmi poate spune cineva în ce condiții se poate renunța la o cazare și să-mi pot recupera banii înapoi ?
Situația mea este cam așa:
Am făcut o rezervare la un hotel prin telefon, În ziua când am ajuns am plătit prin card valoarea cazării pe 3 nopți și când am urcat în cameră am găsit mult praf pe mese, pe sub mese, pat etc, haine rupte în coșul de rufe și un dulap cu monitorul și aparatura de la camerele de supraveghere din pensiune. La aprox 1 oră de la plata cazării am comunicat personalului că vreau să anulez cazarea și solicit restituirea banilor.
În acest caz am dreptul să mi se restituie banii sau nu ?

Mulțumesc anticipat.
Bună seara,
ce se poate face când un străin dubios se adrează fetiței de 3 ani cu "ce faci frumoaso, nu vrei sa vorbesti cu mine ?; Altul: las-o mă să ajungă pe la 25 de ani". Se poate chema poliția ?

Puțin context: în fața blocului se adună zilnic diverși băiețași tatuați și dubioși. Beau, țipă, urlă, uneori mai fac și stricăciuni. Nu stă nici unu dintre ei în bloc sau măcar în imediata apropiere. Stau prin cartier dar cumva se aciuiază pe la noi prin față.
Zilele trecute mă întorceam din oraș împreună cu familia și ce să vezi stăteau ca sardelele în fața blocului cu beutura în față. Am ocolit frumos pe unde aveam loc să mă strecor printre ei și până să ajung să dau cartela prin fața interfonului unul din ei se adresează fetiței mele cum am spus mai sus și altul îl completează. Cumva mi-a sărit muștarul și i-am întrebat dacă avem vreo problemă și că e un copil și că nu are ce căuta să se adreseze unui copil așa.

Cum întrebam se poate chema poliția, există vreun motiv plauzibil pentru care aș putea apela la poliție ?
de ce este în situația de a-și vinde corpul ? cel mai bine ar fi să iasă din treaba asta, să se liniștească pt că sigur furtul de bani nu e singura ilegalitate. Cred că cel mai grav mi se pare faptul că-și vinde corpul nu faptul că a participat la furt
Răspuns la discuția PFA sau SRL
ce înseamnă mai exact : contributiile sociale o sa vi le platti separat ca persoana fizica

- se poate încheia un contract cu casa de asigurări de sănătate ca persoana fizică chiar dacă persoana nu este angajată nici la propria firmă nici altundeva ?
- vechimea în muncă cum este considerată/luată în calcul pentru persoanele ce au srl și nu sunt proprii angajați ?
- există posibilitatea să se acumuleze vechime în muncă (pensia) prin plăți pe persoană fizică fără a fi angajat ?
Discuție PFA sau SRL
Pentru o persoană care este croitor și face - coase / brodează diverse lucruri și dorește să beneficieze și de vechime în muncă și de asigurare de sănătate ce este mai bine ? să fie pfa sau srl ?
în cazul în care la început ar fi câteva luni sau poate chiar 1 an în care nu se vinde nimic care sunt cheltuielile minime și care e mai avantajos și din punctul ăsta de vedere ?

Scuzați eventualele exprimări imprecise
La ce cheltuieli minime se poate aștepta o persoană fizică autorizată independentă care nu are venituri / comenzi momentan ?
Presupunem că se cotizează la sănătate și la pensii pentru asigurarea de sănătate și continuarea vechimii.
Imi puteți spune vă rog care sunt etapele recepției unei case construite la roșu (pereți , acoperiș cu tablă, fără geamuri și fără izolație) ? Izolația este obligatorie pentru recepție ?