avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate Maxdim

Activitate Maxdim

Va multumesc frumos pentru raspunsuri, am insa cateva completari de facut daca se poate :

1. Privitor la NIR : eu aduc un anumit produs pentru vanzare exclusiv la comanda unui client, fara a avea un stoc fizic de marfa destinata vanzarii. In acest caz sa inteleg ca nu este necesar NIR-ul ?

2. Numar de inmatriculare pe bon combustibil: aici cred ca nu m-am exprimat eu suficient de clar: Cuiul se trece fara probleme pe bonul de combustibil la orice statie de benzina, insa nuarul de inmatriculare nu se poate trece la toate statiile,neavand rubrica destinata.. In acest sens, gasisem o decizie conform careia din 14 martie 2014, trecerea numarului de inmatriculare pe bonul de benzina NU mai este necesara pentru deducerea combustibilului( [ link extern ] ).

3. Contract de comodat apartament - deducere cheltuieli contracte furnizori : apartamentul este trecut complet ca sediu desfasurare activitati PFA, nu este si spatiu locativ ( domiciliul este in alta parte) Deci deducerea ar trebui sa fie completa pentru utilitati.

- trebuie facuta acea dispozitie/decizie de catre mine proprietar PF, catre mine PFA in vederea suportarii cheltuielilor cu utilitatile ? Trebuie instiintat/modificate si contractele cu furnizorii de utilitati (in prezent sunt pe PF ) ?
- in contractul de comodat actual se precizezaza la obligatile comodatarului doar “ sa foloseasca si sa intretina imobilul ca un bun proprietar” ", este necesar sa fac o anexa a contractului in care sa precizez explicit toate cheltuielile: gaze, energie electrica, intretinere, etc. ?


Multumesc pentru ajutor, o zi frumoasa va doresc.
Buna ziua,

. Va deranjez cu cateva nelamuriri, in cazul comertului online desfasurat ca PFA cu cod Caen 4791- Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet:


1. Obligartivitate detinere magazin online: este obligatoriu sa am un magazin on-line propriu sau pot vinde si doar pe platforme gen OLX, Okazii, precum si pe forumuri de specialitate ?

2. Plata si livrarea produselor: plata produselor se va face exclusiv in cont, ramburs la ridicarea coletului, sau in avans inainte de livrarea produsului. Livrarea produselor se face prin firma de curierat. In acest caz, trebuie sa emit doar factura pe care sa o adaug in colet, sau trebuie emisa si chitanta+ bon fiscal ? Din informatiile mele, bonul fiscal si chitanta se emit doar la plata cash, si nu si in cazul platiilor prin banca.

3. Obligativitate contract cu firma de curierat: sunt obligat sa am contract cu firma de curierat sau pot trimite fiecare expeditie in parte ca PFA ? ( nu cred ca ma incadrez la numarul minim de expedieri, pentru a incheia un contract )

Multumesc anticipat, o zi frumoasa.
Buna ziua,

Va deranjez cu cateva nelamuriri pe care le am la inceput de drum cu un PFA ( comert online). Am citit regulamentul forumului si sper sa nu incalc vreo regula, va rog daca imi puteti da cateva lamuriri la aspectele mai jos mentionate pe care le-am adunat toate intr-un topic, nedorind sa incarc prea mult forumul cu topicuri separate. Va multumesc anticipat.

1. NIR: din ce am citit, incepand cu 2015 nu mai este necesar NIR-ul pentru PFA neplatitor de TVA , o analiza aici :
[ link extern ] ?

2. Obligativitate numar de inmatriculare pe bonul fiscal, pentru deducere combustibil: inafara trecerii CUI-ului pe bon, este necesara si trecerea numarului de inmatriculare a autovehiculului ? Am gasit ca din 14 martie 2014 este necesar doar CUI-ul, fara alte date ( sursa [ link extern ] ...

3. Contract comodat apartament- deducere chletuieli :

- in contractul de comodat incheiat intre mine persoana fizica, si eu PFA, este mentionat la obligatile comodatarului “ sa foloseasca si sa intretina imobilul ca un bun proprietar” . Este aceasta mentiune suficienta pentru a putea deduce toate cheltuielile de intretinere ( gaze, energie, electrica, intretinere, reparatii, etc. ) ? sau este necesar sa se specifice explicit si nominal in contractul de comodat toate acestea ?

- este o problema daca contractele cu furnizorii de gaze si energie electrica sunt pe persoana fizica si nu pe PFA ? se pot deduce prin simpla asumare a obligatiei de plata si intretinere a apartamentului conform contractului de comodat, sau trebuie schimbat titularul de contract, respectiv trecerea contractelor de utilitati pe PFA ?

4. Decizie alocare numar si serie facturi

- Decizia de alocare a seriei si numarului facturii, este obligatoriu sa fie completata de un contabil autorizat sau o pot emite si eu ca PFA ( administrator, fara alti angajati) ? In acest caz va fii o situatie in care eu ca si persoana fizica ma numesc tot pe mine ca si persoana fizica responsabil cu facturarea, este ok asa ?

Multumesc, o zi frumoasa va doresc.