avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate kayra-nuray

Activitate kayra-nuray

Multumesc, Kayra este nume unisex turcesc, il folosesc de doi ani inclusiv in declaratii cu semnatura, corespondenta, carduri de fidelitate, pontajul firmei la care lucrez etc...
Va multumesc pentru raspuns :)
Buna ziua, sunt o persoana transgender male-to-female si doresc sa imi schimb prenumele legal din cel actual masculin romanesc, intr-unul feminin, sau unisex (utilizat si pentru femei si barbati) - Kayra - numele meu utilizat zi de zi si username in acest forum. Cum pot face acest lucru doar pe cale administrativa (fara schimbarea sexului in acte) avand in vedere ca am dovezi ca functionez in societate cu prenumele meu preferat (corespondente, cereri, email de lucru, fisa de pontaj, carduri de fidelitate, articole publicate in presa) ?

Am nevoie de aceasta schimbare a prenumelui in acte pentru a evita neplaceri in special la angajare (spre exemplu, in CV am trecut numele preferat cu initiala prenumelui legal si numele de familie legal).

Editat: mentionez ca am si diagnosticul standard de la psihiatru pentru asa-zisa "tulburare de identitate de gen", daca este necesar pentru schimbarea actelor...

Multumesc.
Editat: am mutat aceasta intrebare in forumul de discutii juridice.
vă mulțumesc din suflet pentru răspuns :)
Bună ziua,

Sunt o persoană transgender male-to-female și aș dori să știu în ce conditii pot divulga identitatea mea de gen angajatorului, dacă îmi trebuiesc documente gen diagnostic de la psihiatru, evaluare psihologică de la un psiholog al muncii și eventual și o scrisoare de intenție?

Știu că în România doar criteriile de sex, rasă, religie, nationalitate, orientare sexuală ș.a. sunt incluse în legea anti-discriminare și în Codul Muncii dar identitatea de gen și exprimarea identitătii de gen nu sunt enumerate.
Sunt țări străine unde "gender identity and expression" sunt listate în lungul șir de criterii pe baza cărora discriminarea este ilegală în respectivele țări.

În caz de discriminare pe criteriul identității de gen și exprimării identității de gen, care sunt legile ce mă pot apăra in România?

Mulțumesc.