avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate MsSerol

Activitate MsSerol

Ce variante legale exista de a contesta nerespectarea metodologiei de selecție într-un program de accesare fonduri europene?
Pe scurt, conform metodologiei trebuiau selectate 48 de planuri de afaceri in urma punctajului obținut pe planul de afaceri iar cei 48 intrau in a doua etapa a interviului, in urma cărora rămâneau 36 pt a primii fonduri. După terminarea etapei de depunere planuri, i-au chemat pe toți 100 la interviu și au făcut clasamentul in urma punctajului total obținut. Astfel, au ajuns in top 36 proiecte care au obținut 40 sau 50 de puncte pe planul de afaceri (care nu ar fi ajuns in etapa interviului conform metodologiei) dar care in interviu au obținut 80 sau 90 de puncte și astfel au fost selectate pentru fonduri. Menționez ca grila de evaluare in cadrul interviului nu a fost făcută publica și nu se accepta contestație pt punctajul obținut in cadrul interviului, deși acesta a fost cel decisiv.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am depus declarație la ANAF și plătesc impozitul prin norma de venit. Și atât :)
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este evaziune fiscală atâta timp cât se plătește impozitul prin norma de venit sau prin contabilitate simpla. Ce treaba are asociația de locatari cu evaziunea fiscală? In apartament sunt 4 locuri de dormit, prin urmare sunt 4 persoane in permanenta la taxe. Asta pentru cheltuielile comune, pt ca oricum apartamentul este contorizat și gazul, curentul, apa, se plătesc la consum. Chiar m-am interesat și nu exista cadru legal pt asta, nu se încadrează la schimbare de destinație pt ca nu este o firma, este închiriere in regim hotelier in limita a 5 camere pe an.
Trebuie sa alegeti intre a tine evidenta prin contabilitate simpla sau a alege sa platiti impozitul prin norma anuala de venit. Formularul 220. Norma anuala de venit se aplica pana la 5 camere inchiriate pe an.
Nu inchiriez prin firma sau prin pfa, ci prin airbnb (asta inseamna ca pun locuinta propietate personala la dispozitia calatorilor). Asadar nu se schimba destinatia apartamentului. Plata impozitului se face cu formularul 220, norma de venit anuala. Este o situatie care nu pare a fi reglementata, fara pfa sau srl apartamentul pastreaza aceeasi destinatie. Din cate am inteles eu din legea asociatiei de propietari cat si din reglementarile ANAF, nu exista nicaieri specificatie cum ca am nevoie de acordul vecinilor pentru a gazdui calatori in apartamentul propietate personala. Singura obligatie este cea fiscala.
As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are propietarul, exista un cadru legal? este nevoie de aprobare din partea asociatiei de locatari/administratorul blocului etc?
Multumesc frumos
M.Serol