avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate alx_01

Activitate alx_01

In urma contestatiei la titlu, pe toata perioada procesului, se va suspenda executarea silita?
Buna ziua,

In anul 2008, s-a contractat un imprumut de la Unicredit Bank in valoare de 6300 eur. Pe 24.09.2012 creditul a fost executat de banca si transmisa creanta catre Kruk, prin Secapital. Pe 04.09. 2015, in urma unei hotarari judecatoresti s-a admis incheierea de executare silita. Pe data de 10.11.2015, debitorul a primit somatia de la BEJ in care era instiintat ca a fost executat silit pentru suma de 9960 eur, astfel i s-a instituit poprire pe cont si sechestru pe bunuri.
In eventualitatea unei contestatii la executarea silita (daca se mai poate formula in instanta) se poate invoca termenul de prescriptie al datoriei?

Imi este incert de cand curge termenul prescriptiei, de la data hotararii judecatoresti, sau de la data in care este instiintat debitorul ca a fost executat? De asemenea se aplica prevederile vechiului cod civil sau noului cod civil?

In evetualitatea contractarii unui avocat, ce alte motive mai pot fi invocate, pentru fi contestata executarea silita?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Sechestru bun mobil (autoturism)
Referitor la aceasta speta si pentru ca bunul mobil, se devalorieaza foarte repede in timp, cat ar putea sa dureze ca timp, toate aceste formalitati (sa presupunem ca s-ar gasi o "portita" si cazul s-ar rezolva)!?

Multumesc,
Răspuns la discuția Sechestru bun mobil (autoturism)
Daca exista aceasta posibilitate, cum as putea contesta actul de v-c, in asa fel incat sa devina nul si sa ramana doar contractul de v-c incheiat initial?

Multumesc,
Buna seara,

Am urmatoarea situatie:

Am achizitionat un autoturism acum 2 ani cu fonduri provenite din surse proprii.
La scurt timp dupa ce s-a incheiat contractul de v-c, la randul meu am incheiat un alt contract de v-c prin care devenea proprietar X(persoana din familie).

Datorita unui credit contractat de X in anul 2008 (garantat cu ipoteca mobiliara pe contul de salariu) care nu a fost platit la timp, s-a ajuns in situatia in care creanta rezultata a fost vanduta de banca, catre o firma de recuperare creante (Kruk).
In situatia in care in urma scrisorilor primite, X nu a intreprins nicio modalitate de plata, acesta a fost instiintat printr-un proces verbal ca bunul(autoturism) aflat in proprietatea acestuia, a fost sechestrat, de catre un executor judecatoresc, aflat in relatii foarte bune cu Kruk. Executorul nu a facut inscriere pe bun in AEGRM.

Deoarece am aflat prea tarziu de aceasta situatie (s-au scurs 6 luni de la primirea PV de sechestru pe bun), ce sanse mai am sa pot contesta PV-ul si sa obtin ridicarea sechestrului?

Daca creditul respectiv a fost garantat numai cu ipoteca mobiliara pe salariu, nu era normal sa se primeasca o poprire pe cont? Urmand ca ulterior, in cazul in care nu s-ar fi incasat niciun ban, sa se mearga mai departe cu sechestru pe bunuri? Firma de recuperare Kruk, nu trebuie sa respecte si sa execute, ce s-a specificat in contractul de credit incheiat intre banca si debitor?

Dupa discutii avute cu executorul, respectiv cu un reprezentant incuiat (la propriu) de la Kruk, si dupa ce am prezentat documente care atesta ca eu am achizitionat autoturismul, ma vad in situatia in care cei de la Kruk vor sa le achit 40% din suma creantei datorata de X (pe motivul ca "asa e procedura), pentru a se ridica sechestrul de pe autoturism.
Personal am propus plata unui avans si un angajament de plata pe numele debitorului, respectiv sa i se puna poprire pe contul de salariu, in schimbul ridicarii sechestrului instituit, insa fara rezultat (practic Kruk refuza banii mei si de la debitor in schimbul pastrarii sechestrului pe autoturism). Daca masina s-ar vinde la momentul actual, firma de recuperare nu si-ar acoperi cei 40% "ceruti".

In esenta, intreb care sunt sansele sa se ridice sechestrul de pe autoturism, daca acesta este pe numele persoanei care are debitul, desi eu sunt cel care a platit acest bun?

Se mai poate face ceva in acest caz, daca voi apela la un consultant de specialitate?

Va multumesc anticipat pt raspuns!