avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru bun mobil (autoturism)
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru bun mobil (autoturism)

Buna seara,

Am urmatoarea situatie:

Am achizitionat un autoturism acum 2 ani cu fonduri provenite din surse proprii.
La scurt timp dupa ce s-a incheiat contractul de v-c, la randul meu am incheiat un alt contract de v-c prin care devenea proprietar X(persoana din familie).

Datorita unui credit contractat de X in anul 2008 (garantat cu ipoteca mobiliara pe contul de salariu) care nu a fost platit la timp, s-a ajuns in situatia in care creanta rezultata a fost vanduta de banca, catre o firma de recuperare creante (Kruk).
In situatia in care in urma scrisorilor primite, X nu a intreprins nicio modalitate de plata, acesta a fost instiintat printr-un proces verbal ca bunul(autoturism) aflat in proprietatea acestuia, a fost sechestrat, de catre un executor judecatoresc, aflat in relatii foarte bune cu Kruk. Executorul nu a facut inscriere pe bun in AEGRM.

Deoarece am aflat prea tarziu de aceasta situatie (s-au scurs 6 luni de la primirea PV de sechestru pe bun), ce sanse mai am sa pot contesta PV-ul si sa obtin ridicarea sechestrului?

Daca creditul respectiv a fost garantat numai cu ipoteca mobiliara pe salariu, nu era normal sa se primeasca o poprire pe cont? Urmand ca ulterior, in cazul in care nu s-ar fi incasat niciun ban, sa se mearga mai departe cu sechestru pe bunuri? Firma de recuperare Kruk, nu trebuie sa respecte si sa execute, ce s-a specificat in contractul de credit incheiat intre banca si debitor?

Dupa discutii avute cu executorul, respectiv cu un reprezentant incuiat (la propriu) de la Kruk, si dupa ce am prezentat documente care atesta ca eu am achizitionat autoturismul, ma vad in situatia in care cei de la Kruk vor sa le achit 40% din suma creantei datorata de X (pe motivul ca "asa e procedura), pentru a se ridica sechestrul de pe autoturism.
Personal am propus plata unui avans si un angajament de plata pe numele debitorului, respectiv sa i se puna poprire pe contul de salariu, in schimbul ridicarii sechestrului instituit, insa fara rezultat (practic Kruk refuza banii mei si de la debitor in schimbul pastrarii sechestrului pe autoturism). Daca masina s-ar vinde la momentul actual, firma de recuperare nu si-ar acoperi cei 40% "ceruti".

In esenta, intreb care sunt sansele sa se ridice sechestrul de pe autoturism, daca acesta este pe numele persoanei care are debitul, desi eu sunt cel care a platit acest bun?

Se mai poate face ceva in acest caz, daca voi apela la un consultant de specialitate?

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
alx_01, utilizator
Cel mai recent răspuns: alx_01 , utilizator 11:19, 19 Octombrie 2016
Nu aveți nicio șansă. X este proprietar și creditorii săi îi pot executa autoturismul. Dvs. nu aveți nici un drept legal asupra autoturismului respectiv, dac nu se desființează cumva acel contract de vânzare-cumpărare.
Daca exista aceasta posibilitate, cum as putea contesta actul de v-c, in asa fel incat sa devina nul si sa ramana doar contractul de v-c incheiat initial?

Multumesc,
Sunt multe posibilități, Un avocat vi le-ar putea dezvălui, mai ales pe cele neortodoxe.
Referitor la aceasta speta si pentru ca bunul mobil, se devalorieaza foarte repede in timp, cat ar putea sa dureze ca timp, toate aceste formalitati (sa presupunem ca s-ar gasi o "portita" si cazul s-ar rezolva)!?

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
alx_01, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in data de 5.08 am primit instiintare de poprire pe ... danymbi danymbi Buna ziua. In data de 5.08 am primit instiintare de poprire pe venit pentru suma de aproximativ 4200 ron, aceasta incluzand si cheltuielile de judecata, ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)
Inființare sechestru masina după contestatie la executare adamynas adamynas Bună ziua. În urma unui credit scadent ( contract încheiat cu CETELEM pe perioada 2007-2012) șiI preluat de firma de recuperare SECAPITAL prin KRUK,, un ... (vezi toată discuția)