avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters408428

Activitate ContSters408428

Răspuns la discuția PROCES CU OMV
Multumesc mult de raspuns dar cei de la OMV se folosesc de faptul ca, conducta este veche din 1960 si ceva si nu as fi indreptatita la nici un fel de despagubire sau indemnizatie acuzandu-ne ca am luat terenul tocmai cu acest scop, lucru fals, pentru ca in cartea funciara nu era trecuta servitutea legala si nici obligatiile cu insemne pe teren ,nu existau.Suntem considerati ca am speculat acest lucru pentru a obtine " bani nemunciti" Nici vorba de expropriere ,s-ar deschide cutia Pandorei.Va multumesc inca o data!
Răspuns la discuția PROCES CU OMV
Multumesc mult!
Discuție PROCES CU OMV
Buna ziua ,
Am un proces cu OMV Petrom , legat de un teren proprietatea mea in subsolul caruia exista o conducta( magistrala) prin care se transporta gaz si care este de mare risc.Mentionez ca toata suprafata este afectata de zona de siguranta care inghite si zona de protectie. Am cerut o renta pe care am vrut sa o fundamentam dar nu am reusit si acum asteptam o pronuntare nu tocmai in favoarea mea. OMV-ul s-a comportat ca un ONG care face totul in interes national si s-a substituit statului ca si cum e TRANSGAZUL.In caz de solutie nefavorabila pot dupa tot traseul legal sa ma adresez CEDO, daca nu mi se pare judecata corecta?
Va multumesc
In aceasta situatie credeti ca pot sa-mi cumpar vechimea in conditiile noii legi care urmeaza a se aplica, pentru zilele fara plata din ultimii 5 ani ,desi eu apar cu declaratie depusa lunar si continuitate? Multumesc
Eventual in cazul in care un asigurat(om al muncii) nu ar realiza 930 lei baza minima lunara la care se face contractul de asigurare atunci sa vorbim de o luna neasigurata ,altfel cat contribui atat vei avea pensie ,mica sau mare.
Articolul este 54 ,acordul partilor, intr-adevar concediile fara plata se scad din vechime ,dar inteleg ca stagiul de cotizare nu este vechimea in munca ci calitatea de asigurat la Casa de Pensii si depunerea declaratiilor cu continuitate.Daca aveam CIM incheiat cu 2 ore pe zi ,era ok, am muncit toata luna.Casa nu se comporta prin modul cum este reglementata ca un asigurator ,uneori bifeaza zi cu zi pontaje iar alte ori primeste de cinci ori salariul mediu pe economie ca baza de contributii lunare,adica lunar vreo 13000 fara sa caute vreun pontaj.Asta e,asa scrie asa facem!
In cazul suspendarii CIM prin acordul partilor pentru 10 zile pe luna din motive economico-financiare iar restul zilelor din luna apar ca lucrate si pentru acestea s-a transmis declaratia de CAS ,va intreb cum este considerata luna pentru stagiul de cotizare la pensie.Mentionez ca situatia a fost pe termen lung si cei de la Casa de pensii considera ca zilele fara plata se scad din vechime. La prima vedera este corect dar totusi am continuitate in munca si declaratii depuse lunar . Este nedrept pentru ca exista acel contract de asigurare la care se contribuie si nu munceste nimeni. Multumesc