In cazul suspendarii CIM prin acordul partilor pentru 10 zile pe luna din motive economico-financiare iar restul zilelor din luna apar ca lucrate si pentru acestea s-a transmis declaratia de CAS ,va intreb cum este considerata luna pentru stagiul de cotizare la pensie.Mentionez ca situatia a fost pe termen lung si cei de la Casa de pensii considera ca zilele fara plata se scad din vechime. La prima vedera este corect dar totusi am continuitate in munca si declaratii depuse lunar . Este nedrept pentru ca exista acel contract de asigurare la care se contribuie si nu munceste nimeni. Multumesc
Articolul este 54 ,acordul partilor, intr-adevar concediile fara plata se scad din vechime ,dar inteleg ca stagiul de cotizare nu este vechimea in munca ci calitatea de asigurat la Casa de Pensii si depunerea declaratiilor cu continuitate.Daca aveam CIM incheiat cu 2 ore pe zi ,era ok, am muncit toata luna.Casa nu se comporta prin modul cum este reglementata ca un asigurator ,uneori bifeaza zi cu zi pontaje iar alte ori primeste de cinci ori salariul mediu pe economie ca baza de contributii lunare,adica lunar vreo 13000 fara sa caute vreun pontaj.Asta e,asa scrie asa facem!
Eventual in cazul in care un asigurat(om al muncii) nu ar realiza 930 lei baza minima lunara la care se face contractul de asigurare atunci sa vorbim de o luna neasigurata ,altfel cat contribui atat vei avea pensie ,mica sau mare.
In aceasta situatie credeti ca pot sa-mi cumpar vechimea in conditiile noii legi care urmeaza a se aplica, pentru zilele fara plata din ultimii 5 ani ,desi eu apar cu declaratie depusa lunar si continuitate? Multumesc
Concediu fara plata
Erika13
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii:
-la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)