avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian_P87

Activitate Adrian_P87

Si inca o întrebare... Cum sa le platesc eu celor de la service? Avand in vedere ca eu sunt cel pagubit si reparand masina pe rca? Diferenta intre ce a oferit Euroins si ce a constat service-ul ca si costuri de reparatie, ar trebui sa o achit eu? Mi se pare absurd.
Buna ziua!
Va mulțumesc pentru răspuns. As vrea sa lămuresc următoarele aspecte:
1. Autoturismul a fost reparat pe polita rca a vinovatului, NU in regie proprie (cu banii de la Euroins).
2. Dupa reparație si chiar in timpul constatarii daunelor, nu mi s-a făcut niciun deviz, nu mi s-a estimat cel putin un cost, nu s-a emis factura sau chitanta.
3. Daca administratorul service-ului sustine ca adepus factura catre firma de asigurari pt despagubire, ce rol mai am eu in acest context? Este o eroare a celor de la asigurari. Am fost sunat ca trebuie refăcuta cererea de despagubire, mi-au cerut un iban valid (nespecificand al cui)-detin dovada pe mail, copie ci si extras de cont. Daca ar fi fost ceva in neregula, ar fi trebuit sa imi comunice, sa nu accepte, sa nu dea drumul la dosar. Ar fi trebuit sa retraga suma de bani sau sa o blocheze.
4. Mi se pare total absurd ce spune Euroins, ca "eu trebuia sa îmi dau seama ca banii nu imi sunt destinati mie". Nu, nu aveam de unde sa stiu. Daca nu imi erau destinati mie, atunci de ce mi-au fost atribuiti si nu s-a sesizat decat service-ul, nu Euroins? Sau eu trebuia sa fac precum postasul cu pensia, sa ma duc sa ii predau personal cu proces verbal de predare-primire?
5. Nu am de unde sa restitui aceasta suma. Ce se poate face?
Va mulțumesc!



Voinea Liviu a scris:

Pentru ca despagubirea se plateste persoanei pagubite.
Ca sa incaseze service ul ar fi trebuit sa existe un contract de cesiune la dosar de dauna,care se pare nu exista.
Service ul greseste cand spune ca i se cuveneau acei bani.Lor trebuie sa le platiti reparatia,care poate fi o suma mai mica sau mai mare decat ceea ce primiti de la asigurari.

Ceea ce mi se pare extrem de suspect este virarea sumei dupa 4 ani.
Ma puteti contacta pentru a ii actiona in instanta .Aveti dreptul la penalitati serioase.

Buna ziua!
Intampin următoarea problema: in anul 2018 am fost victima unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, eu fiind perosana pagubita. Am reparat masina pe rca-ul vinovatului, nu mi s-a emis factura de reparație, deviz de catre firma care a intreprins reparatiile. Vinovatul avea asigurare la Euroins. La sfârșitul lunii octombrie a anului curent, am fost contactat de catre un inspector al Euroins pentru a-mi comunica faptul ca trebuie refăcut dosarul de dauna, pentru despagubiri. Am specificat faptul ca eu am reparat masina si nici nu o mai detin, după atâția ani. Mi-a comunicat ca trebuie refăcut dosarul de despagubire, specificand suma de 7500 de lei si sa comunic un cont bancar pentru virare. Mi s-a parut ciudat faptul ca nu au contactat direct service-ul. Am intrebat daca suma respectiva mi se atribuie mie in cont sau service-ului, avand in vedere ca eu nu am legatura cu ei. Pe fisa veche de despagubire, trimisa ca model, era specificat numele administratorului firmei reparatoare cat si toate datele acestuia, inclusiv contul bancar al lui. Mi s-a spus ca nu contează ce cont. Am dat contul meu, pt ca nu mi s-a specificat in mod clar cine trebuie sa fie beneficiarul acelei sume. Am trimis datele pe mail si pe data de 2 noiembrie anul curent, mi-a fost virata in cont suma de 5310 lei. Astazi, 16.12
2022 sunt sunat de reprezentantul service-ului si amenințat ca eu am intrat in posesia unor bani necuveniti si ca ma da in judecata daca nu ii virez banii, ca ii erau destinati lui. I-am explicat situatia si ca trebuie sa ia legatura cu firma de asigurare pt clarificari. Mentionez ca in momentul de fata ma aflu oricum in imposibilitatea de plata. Dar cei de la asigurari mi s-ar fi parut normal sa ia legatura cu el, nu cu mine. Eu am reparat masina pe rca-ul vinovatului, iar cand am transmis datele cu contul bancar cerut, ar fi putut refuza plata sau anunta in caz ca era ceva in neregula. Plus ca nu vad ce legatura as mai fi avut eu in acest context. Ce este de făcut in acest context, in caz ca sunt dat in judecata? Am purtat discutii telefonice si pe mail cu cei de la asigurari inainte ca ei sa aprobe noul dosar de despagubire si nu au avut nicio obiecție. Din 2018 si pana acum ar fi trebuit sa ia legatura cu service-ul, daca urmau sa ii vireze suma destianata repararii masinii. Mentionez inca o data, eu nu am nicio factura sau chitanta pt reparatiile facute. De ce am mai fost eu contactat si mi s-a specificat sa le trimit o copie ci si un iban valid pt despagubire?
Va mulțumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua! Un avocat cunoscator al legilor din Germania? Am trimis niste mesaje de amenintare fostei prietene, in scopul intimidarii, pentru a putea iesi din casa sa discutam. Dupa o relatie de 8 ani, in care am fost inselat de 3 ori, ea a parasit domiciliul comun fara ss anunte in prealabil, si nu vrea sa se faca parte comuna la plata facturilor din perioada cand am locuit impreuna. A gasit masina zgariata si pe pana si sunt acuzat eu ca as fi făcut asta, datorita mesajelor care indicau ca asta va urma sa fac. In schimb, chiar nu am făcut. Ma gandesc ca a profitat de mesaje si si-a provocat singura pagubele, pentru a obtine bani de pe urma mea. M-a vizitat politia, am stat de vorba, dar nu mi s-a intocmit niciun proces verbal, nu am semnat nicio declarație, nu mi s-a adus la cunoștință daca sunt inregistrat sau nu. Mi s-a interzis sa mai vorbesc cu ea si eu am propus sa declar in scris ca nu vreau sa mai am nicio legatura cu ea, dar in schim politia a spus ca nu este nevoie. Am întrebat daca va urma vreun proces si ei au spus ca da si ca imi va trebui un avocat. Am întrebat diverse persoane care mai au cat de cat habar si mi-au spus ca e doar o intimidare din partea politiei, dar nu se va ajunge la proces sau amenda. As vrea totusi o parere de la un specialist. Va mulțumesc!
Discuție Weekend liber
Buna ziua! Lucrez in cadrul unui hipermarket, avand un program de 9 ore de munca si una de pauza de masa, desi in contract se stipuleaza 8 ore de munca. In programul lunii noiembrie a acestui an, nu figurez cu niciun weekend liber, ba mai mult, lucrez inclusiv pe 30 noiembrie si pe 1 decembrie. Mentionez ca reprezentantii conducerii, nu elibereaza fluturas de salariu decat la cerere si pot intra in posesia acestuia abia dupa o saptamana de la solicitare. Este legal? Cate weekend-uri libere am dreptul conform legii? Mentionez ca pe luna noiembrie figurez cu 172 de ore desi in luna octombrie figurez cu 12,5 ore pe minus in conditiile in care m-am prezentat zilnic la programul facut de ei, nu am absentat, nu am avut invoiri sau zile de concediu. Multumesc!
Pai cui sa pun? Eventual politiei. Asociatia nu ia nicio masura.

Biscuite otravit a scris:

puneti in discutie si faptul ca deranjeaza ordinea si linistea publica, nu a notificat vecinii din laterala, dedesubt si deasupra, despre intervalul efectuarii lucrarilor, nu intretine raporturi de buna vecinatate, etc.

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de cca 2 luni, pe scara blocului, la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje, s-a mutat cineva (nimeni nu stie numele, nimeni nu l-a vazut), care efectueaza lucrari de modernizare a apartamentului, ce constau in demolari, turnat sapa etc. Problema este ca muncitorii fac foarte multa mizerie in urma lor, toate usile sunt pline de praf pe scara, nisip si ciment pe scari, cutiile postale pline de material, saci de moloz lasati pe casa scarii, surplusul de material din betoniera este aruncat in spatiul verde din fata blocului. Am sesizat asociatia, a venit presedinta o singura data sa discute cu propietarul si nu s-a rezolvat nimic. Am mai facut atat eu cat si ceilalti vecini numeroase sesizari, am mers si personal sa discut cu propietarul insa erau doar muncitorii care au refuzat sa imi dea numele sau nr de telefon al propietarului. Ce se poate face in acest caz? Noi facem curat pe scara zilnic dupa muncitori si a doua zi este la loc. Ce obligatii are asociatia? Pot face o plangere la politie daca nu cunosc numele propietarului apartamentului? Poate fi sanctionata asociatia sau somata in vreun fel sa ia masuri? Poate fi tras la raspundere propietarul daca pana la aceasta data nu se stie cine e? Va multumesc!
Buna seara,

Vreau sa va cer sfatul cu privire la restituirea unui act ce a fost depus la Judecatorie (in final ajungand la Tribunal, prin recurs), intr-un dosar civil avandu-ma pe mine ca petent. Mentionez ca acel document, a fost depus din greseala si in copie si in original, originalul fiindu-mi necesar acum.
Mentionez ca solutionarea dosarului a luat sfarist, am primit instiintarea acasa.
Care este procedura de recuperare?
Va multumesc anticipat!